Datum: zaterdag 3 december 2022, 16:53 - Auteur: Redactie

Olympia ’60 en SSW houden elkaar in evenwicht na tumultueuze wedstrijd

Olympia ’60 speelde zaterdagmiddag in 4D gelijk tegen SSW. De ploeg uit Dongen doet het stukken beter dan tijdens de start van de campagne.

Het hoger geklasseerde team uit Dordrecht bleek een aantal technisch zeer vaardige en snelle voetballers bij zich te hebben, waar Olympia het lastig mee had. Toch leek Olympia op voorsprong gekomen maar Nick schoot alleen voor de keeper de bal te slap in. Aan de andere kant was het wél raak. Een snelle aanval werd met een stevig knal in de hoek afgerond, waarbij keeper Jim Swanen kansloos was. Na de 0-1 achterstand moesten Olympia een tandje bijzetten. Het leverde voor rust nog een paar kansen op. Een mooie kopbal van Nick ging net over het doel. Evenals een intikkertje van Merlijn die na een voorzet goed voor de verdediger uit kwam.

Na de rust tapte Olympia’60 uit een ander vaatje. Met invaller Ayhan kwam er meer sluwheid in het spel. Het leverde na een uur voetballen spervuur aan kansen op voor Olympia. Er waren pogingen van Nick, Merlijn, Sven en Thymo. Maar deze stuitten allemaal op de prima Dordtse keeper met zijn notabene geleende handschoen van Olympia’60 omdat hij zelf twee rechtsen bij zich had. Hij was echter wel kansloos op een schitterend schot van Nick die uit een voorzet van Thieu de bal prachtig op de slof nam en kiezelhard inschoot. De gelijkmaker was de opmaat voor meer maar de sfeer in de wedstrijd kantelde. De gasten voelden zich een aantal keer benadeeld door de scheidsrechter en lieten dat in woord en gebaar merken. Dit escaleerde na een buitenspelsituatie en binnen ‘no time’ hingen er spelers en begeleiding aan elkaar te duwen en te trekken.

Een belachelijke en schaamteloze vertoning waarop de scheidsrechter terecht de wedstrijd staakte. Met nog twaalf minuten te spelen blies hij definitief de aftocht. Althans dat was zijn idee voordat hij na een afkoelingsperiode op aandringen van de gasten uit Dordrecht, die niet graag voor 12 minuten doordeweeks naar Dongen wilden komen, alsnog ging hervatten. Terwijl in een overvolle kantine Mephis Depay de 1-0 aantekende voor Oranje, werd de wedstrijd uitgespeeld. Maar daar was wel de geest uit de fles en de was de jacht op de winnende treffer van Olympia verdwenen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in het 1-1 gelijke spel. Zaterdag speelt Olympia’60 de laatste wedstrijd voor de winterstop in een uitduel tegen GSC/ODS, ook uit Dordrecht.