Datum: zondag 28 april 2019, 20:35 - Auteur: Redactie

Ongelooflijke zege voor voorlopige koploper Baronie

Op miraculeuze wijze heeft Baronie zondagmiddag de koppositie in de Hoofdklasse B heroverd. Grote man tegen UDI ’19 werd Alexander Haas.

Een wedstrijd lang domineren, met liefst twee man meer in de slotfase op achterstand komen en binnen de reguliere speeltijd alsnog de volle winst naar zich toe trekken. Dat was in een notendop het verhaal over een wedstrijd tussen twee ploegen waarvan de ene streed om een mogelijk kampioenschap en de andere om degradatie. De vooraf favoriete thuisclub trok toch aan het langste eind maar ontsnapte uiteindelijk op miraculeuze wijze, waarbij invaller Haas de absolute hoofdrol voor zich opeiste.

De thuisclub had duidelijk iets recht te zetten na een mindere periode en trok vanaf het begin fel van leer. De bezoekers waren daarvan niet erg van onder de indruk en wisten zich er aanvankelijk knap onderuit te voetballen. Gaandeweg veroverde Baronie echter een imponerend overwicht en leek de openingstreffer slechts een kwestie van tijd. Ondanks dat overwicht slaagde een goed spelend Baronie er maar niet in om dit ook in de score tot uiting te brengen. Een poging van Mekkaoui strandde op doelman Van der Horst terwijl Mijnhijmer een knappe Bredase aanval niet met het hoofd wist te bekronen door in geheel vrije positie naast te knikken. Een afstandsschot van diezelfde Mijnhijmer vond geen genade bij de Udense doelman. Baronie was oppermachtig maar faalde steeds in de afwerking. Toen Kankam Jens Wirix met een knappe dieptepass de ruimte in stuurde werd deze even buiten het zestienmetergebied gestuit door doelman Van der Horst. Hij deed dat echter met de hand waarna arbiter Bouw de spelregels moest hanteren en de onfortuinlijke doelman de rode kaart toonde. Baronie leek daarna met een man meer meteen door te drukken. Het strandde echter eerst op Udi-verdediger Van Lankveld, die een inzet van Mijnhijmer van de lijn haalde, waarna de 18-jarige invaller doelman Sem Verhoeven bij zijn allereerste bal een poging van Mekkaoui knap onschadelijk wist te maken. Vlak voor de pauze moest de doelman opnieuw reddend optreden bij een inzet van Mohammad waarna diens rebound rakelings naast de verkeerde kant van de paal zeilde. Het was dan ook eigenlijk een klein godswonder dat de ruststand een dubbelblanke score opleverde.

Na rust was Mohammad op een voorzet van Prent al direct gevaarlijk maar zijn kopbal werd nog net tot corner verwerkt. De openingstreffer leek dan ook steeds een kwestie van tijd. Udi-doelman Verhoeven groeide echter steeds meer in zijn rol en was opnieuw paraat bij een poging van Mijnhijmer, terwijl Vermeulen een maatvoorzet van Mohammad vanuit vrije positie ruim over knikte. Toen Udi-verdediger Kerkhof even later zijn tegenstander Mekkaoui neersabelde werd de tegenstander tot nog slechts 9 spelers gedecimeerd en leken de bezoekers rijp voor de slacht. Hoe anders pakte dat echter uit! Bij een van de zeldzame tegenstoten kreeg UDI een vrije trap te nemen. Wolf zette zich achter de bal om een indraaiende voorzet te geven die echter door iedereen werd gemist incluis Baroniedoelman Van Oorschot, nadat de inkomende Gakpo naast de bal maaide 0-1. Het was de wereld op zijn kop waarna niemand nog een cent gaf voor de Bredase kansen. Des te knapper was het daarom dat de groenwitten zich toch weer wisten op te richten. Invaller Schuit vond eerst nog weer doelman Verhoeven op zijn weg. Even later leek diezelfde Schuit na een fraaie kapbeweging op weg naar de gelijkmaker. Op het moment suprême gleed hij echter onderuit. Vlak voor de reguliere speeltijd was er dan toch de meer dan verdiende gelijkmaker. Invaller Haas kreeg de bal even binnen het strafschopgebied voor zijn voeten en mikte eindelijk beheerst raak 1-1. Amper enkele minuten later kreeg de thuisclub alsnog wat het verdiende, maar waar niemand eigenlijk meer op had gerekend. Het was opnieuw Haas die zijn inzet enigszins gelukkig via het been van Udi-verdediger Van Dijk in het vijandelijke doel zag verdwijnen 2-1. Het was meteen het spectaculaire einde van een enerverende wedstrijd en tegelijkertijd een miraculeuze ontsnapping voor de thuisclub.

Daarmee kwam voor Baronie een einde aan een reeks teleurstellende resultaten. De ploeg is opnieuw koploper ofschoon het zich met twee meer gespeelde wedstrijden voorlopig geen illusies zal maken. Baronie gaat in de wachtkamer en gaat op 19 mei op bezoek bij Meerssen. Bij een eventuele overwinning wacht kampioenskandidaat Gemert in de laatste thuiswedstrijd. Het zou wel eens een prachtige apotheose kunnen worden van een nu al geslaagd seizoen.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Baronie – UDI ’19 2-1 (0-0)
0-1 UDI ’19, 1-1 en 2-1 Alexander Haas.

61 Shares