Datum: zondag 21 oktober 2018, 16:12 - Auteur: Luke Thomas

Ongeslagen Terheijden buigt achterstand na rust helemaal om

Terheijden is op weg naar een legendarisch seizoen. Na vier ongeslagen duels in 4C werd ook zondagmiddag niet verloren. Na een achterstand leek het even mis te gaan, maar de thuisploeg overwon alsnog. Een slechte wedstrijd, maar dat zal ze in Terheijden weinig uitmaken. De titeljacht is in volle gang.

Zondagmiddag kwam Blauw Wit ’68 op bezoek bij Terheijden. De bezoekers wonnen tweemaal en verloren tweemaal. Terheijden verloor daarentegen nog geen enkele keer en is in topvorm. Toch was er van die vorm zondag weinig te merken. De spelers gingen rusten met een 0-1-tussenstand, wat ook veel ruimer had kunnen zijn.

Maar een goal van Riemer Dijkstra in de 68ste minuut gaf de Terheijdenaren weer hoop. Alweer vier minuten later viel de tweede thuistreffer. Tommy van Hooijdonk zette de thuisploeg op voorsprong met een wereldse omhaal. Terheijden wint, maar volgens teamleider George van der Velden volledig onterecht, zo vertelde hij tegen Voetbalinbreda.nl na afloop.

“Het was een slechte wedstrijd van onze kant. Zelden zo een slechte wedstrijd gewonnen. Aron van Nijnatten (doelman, red.) heeft ons de eerste helft op de been gehouden. Het had wel 3-0 kunnen staan.” Maar uiteindelijk draait het maar om één ding. “Dat klopt. We zijn heel blij met de drie punten.”

Dus blijft Terheijden een zeer gewaagde titelkandidaat. Het staat één punt achter op Be Ready, dat de tegenstander van volgende week is. Een alles-of-niets-wedstrijd: bij winst verovert Terheijden de koppositie.

Terheijden – Blauw Wit ’81 2-1 (0-1)
0-1 Blauw Wit ’81, 1-1 Riemer Dijkstra, 2-1 Tommy van Hooijdonk.