Datum: zondag 4 december 2022, 16:06 - Auteur: Redactie

Oosterhout behaalt een late overwinning in en tegen Gilze

Pas in blessuretijd stelde Oosterhout de zege veilig zondag in 2D, maar daar zullen ze maling aan hebben. Hekkensluiter Gilze droop met de staart tussen de benen af voor eigen publiek.

Bij de drager van de rode lantaarn kwamen de Oosterhoutse gasten knap op voorsprong via een vrije trap van Jari van Helvoort. Hij zag hoe Joep van Eijk na rust de bordjes in evenwicht liet hangen voor de rood-zwarten, maar dankzij invaller Emiel van Pelt stonden de gasten weer op voorsprong.

Uiteindelijk was Matthew Coenraadts verantwoordelijk voor de nekslag van de gastheren. De veel scorende verdediger mocht een penalty benutten en besliste het degradatieduel zodoende. “Een mooie zege in de tocht naar lijfsbehoud”, aldus spits Sandro Ariza na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Gilze – Oosterhout 1-3 (0-1)
0-1 Jari van Helvoort, 1-1 Joep van Eijck, 1-2 Emiel van Pelt, 1-3 Matthew Coenraadts.