Datum: zaterdag 26 maart 2022, 21:05 - Auteur: Redactie

Opgeleefd Boeimeer haalt hard uit bij hoogvlieger

Even dreigde Boeimeer na alle personele problemen, verschuivingen binnen de selectie en trainerswissels met hekkensluiter Rijen het lelijke eendje van 4D te worden, maar zaterdag bleek wederom anders. Nummer 3 Dongen werd vernederd door de Bredanaars.

De bezoekende laagvlieger uit de Haagse Beemden verbaasde vriend en vijand in Dongen. Het was de laatste weken in vorm verkerende Pepijn van den Corput die de score opende en toen de geel-blauwe dorpelingen nog maar net bekomen waren van die schok, sloeg Amara Bangoura toe: 0-2. Dat was tevens de ruststand. En in die rust had de thuiscoach vast een donderpreek gehouden, want de 1-2 viel snel.

Toch liet Boeimeer zich niet foppen in die tweede helft, want het was wederom Van den Corput die net als bij de 0-1 een vrije trap tegen de touwen knalde: 1-3. Een specialist zou er jaloers van raken. Uiteindelijk voltooide Van den Corput zijn hattrick, door in de slotfase de 1-4 te produceren vanaf de penaltystip. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met de nieuwe coach Tom Looijmans, die de boel op de rit heeft.

“Vandaag speelden we goed en verzorgd voetbal van achteruit. Het elftal voerde zijn taken goed uit, zowel verdedigend als aanvallend met veel kansen voor ons en weinig voor Dongen. Als we zo spelen als nu kunnen we het elke ploeg lastig maken. Pepijn van den Corput? Hij maakte ze makkelijk de laatste weken. Het is fijn dat hij in vorm is”, aldus de jonge oefenmeester na afloop van de klinkende overwinning.

Dongen ZA – Boeimeer 1-4 (0-2)
0-1 Pepijn van den Corput, 0-2 Amara Bangoura, 1-2 Dongen ZA, 1-3 en 1-4 Pepijn van den Corput.