Datum: zondag 30 oktober 2022, 17:06 - Auteur: Redactie

OVV ’67 behoudt de koppositie na knappe revival bij Vivoo

In 5A maakt OVV nog altijd de dienst uit. Na een achterstand zondagmiddag op het gras van Vivoo, won de club uit Oosteind alsnog knap.

Vivoo uit Huijbergen: een onbekende tegenstander en tevens degradant uit de zondag vierde klasse. OVV begon sterk aan dit duel in de eerste twintig minuten creëerde het ook een aantal kansjes, maar faalde in de afwerking. Na die twintig minuten kwam Vivoo beter in de wedstrijd en kreeg de overhand wat niet echt resulteerde tot grote kansen voor de thuisploeg, maar OVV had het moeilijk. De ruststand was dan ook terecht 0-0.

Na de rust begon het bezoek uit Oosteind furieus en de start was veelbelovend, maar tegen de verhouding in kwam Vivoo op 1-0 in de 50ste minuut door een fout van de uitploeg. Kort erna, in de 53ste minuut om precies te zijn, maakte Omar Al Zoubi de 1-1 door een goede vooractie van Sefa Yalçındag en assist van Ricardo Carvalho Apolonia en de wedstrijd stond weer evenwicht. In de 56ste minuut kwam de gastheer wederom op voorsprong door een terecht gegeven penalty, die feilloos werd binnen geschoten. In de 70ste minuut bracht OVV Musa Demirtas en ging achterin 1 op 1 spelen. Diezelfde Musa Demirtas maakte de 2-2 door goed voorbereidend werk van Yalçındag.

OVV drukte Vivoo verder achteruit en kwam er niet meer aan te pas. In de 84e minuut lanceerde Ricardo Carvalho Apolonia aan de rechterkant Al Zoubi, die een puike voorzet in huis had en Demirtas in stelling bracht in de zestien meter, die de bal op zijn beurt prachtig in de verre hoek krulde met een geplaatst schot en hiermee de winnende goal maakte voor OVV. De meer dan trotse trainer Fatih Kaya stond na afloop Voetbalinbreda.nl te woord.

“Gezien de eerste twintig minuten en de laatste 30 minuten in de tweede helft een terechte overwinning op een goed voetballende ploeg met een hoofdrol weg gelegd voor Musa Demirtas. Vijf wedstrijden gespeeld en twaalf punten, wij doen het uitstekend en met nog drie wedstrijden te gaan hebben we een goede uitgangspositie voor de eerste periode.” Zeker omdat hekkensluiter De Schutters volgende week op bezoek komt.

Vivoo – OVV ’67 2-3 (0-0)
1-0 Vivoo, 1-1 Omar Al Zoubi, 2-1 Vivoo, 2-2 en 2-3 Musa Demirtas.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss