Datum: zondag 16 oktober 2022, 15:41 - Auteur: Redactie

OVV ’67 terug aan kop na zege op concurrent Gloria UC

In 5A is de gedeelde koppositie weer voor OVV. Zondagmiddag leek Gloria UC te gaan winnen, tot de club uit Oosteind in de tweede helft zijn veerkracht toonde en won.

Gloria UC was voor de club uit Oosteind weer een tegenstander die gedegradeerd is uit de vierde klasse, dus vooraf gezien een zware tegenstander. Een stugge ploeg die met name verdedigend goed stond, hadden de gastheren in de beginfase moeite mee. Toch speelde OVV een prima eerste helft waarin het bezoek uit Baarle-Nassau met name gevaarlijk was via standaardsituaties.

De geel-zwarten creëerden een aantal goede kansen, maar net als vorige week tijdens de nederlaag bij Molenschot zonder resultaat. Gloria daarentegen scoorde een goede goal na een miscommunicatie in de laatste linie. Na rust werd Omar Al Zoubi gebracht, die voor meer gevaar moest zorgen aan de rechterkant en pakte goed uit, want de tweede helft speelde zich met name op de helft van Gloria UC af.

In de 57ste minuut maakt Ali Eren Yazici de 1-1 uit een vrije trap van een meter of 30, die hij fantastisch binnen schoot. In de slotfase speelde OVV dan ook alles of niks. En in de 75ste minuut viel Baran Bas in als rechtsbuiten voor spits Tarik Maamar. Baran is normaliter een centrale verdediger, maar het pakte goed uit, want Ricardo Carvalho Apolonia maakte een fantastisch winnend doelpunt in de 78ste minuut.

Hij dribbelde naar binnen en eindelijk beloonde hij zijn goede spel: 2-1. “We zijn daarna niet meer in de problemen gekomen, al met al een meer dan verdiende overwinning op de koploper. Gloria heeft geen moment aanspraak gemaakt op de overwinning”, vertelde de trotse OVV-trainer Fatih Kaya na afloop aan Voetbalinbreda.nl. Zijn ploeg staat nu samen met Gloria UC bovenaan de ranglijst.

OVV ’67 – Gloria UC 2-1 (0-1)
0-1 Gloria UC, 1-1 Ali Eren Yazici, 2-1 Ricardo Carvalho Apolonia.