Datum: zondag 27 maart 2022, 15:01 - Auteur: Redactie

PCP baalt keihard van remise bij concurrent na afgekeurde goal

Voor PCP was het afzien zondagmiddag in 4C. De Brabantparkers kwamen vlak voor tijd op voorsprong, maar kregen tilt door een gesprekje tussen de scheidsrechter en de grensrechter van DIOZ: 1-1.

In Zegge kwam PCP, dat op promotie aast via de nacompetitie eventueel aan het eind van het seizoen, lelijk op achterstand. DIOZ profiteerde van hun krachtige spel, maar kwamen nog voor rust Mehari tegen, die weer een doelpunt meepikte namens de ploeg van trainer Richard Hoogkamer. De bezoekers aasden vooral na rust op meer en leken beloond te worden voor hun aanvalsdrang.

Soufyan Meydubi scoorde in de 84ste minuut een doelpunt, terwijl de thuisgrensrechter zijn vlag al in de lucht had gestoken. De arbiter keurde het doelpunt goed, maar besloot opeens toch met de vlagger in gesprek te gaan. Uitkomst? Een bittere pil voor de Bredase groenhemden: afgekeurd. Het leidde vanzelfsprekend tot grote frustraties in het uitkamp.

“Het was zo onterecht”, baalde captain Mouhcine Zerouali na afloop tegen Voetbalinbreda.nl. Zijn aanvalsmaatje Mustapha Houba onderstreepte dan alleen maar. “En toen kreeg ik nog een vrije trap in blessuretijd op de rand van de zestien. De scheids zegt dat ik hem opeens indirect moet nemen vlak voor dat ik hem wil nemen. Daardoor miscommunicatie en kans weg.”

“Ik ken die arbiter. Hij heeft een tijdje niet gefloten. Misschien had hij eerst de regels weer moeten doornemen voor hij zijn pakje weer aantrok. Natuurlijk baal ik. We hadden de zege verdiend, vooral op basis van de tweede helft. DIOZ heeft geen kans gehad. Terheijden staat tweede en wij willen tweede worden uiteindelijk. Ze hebben verloren, we hadden drie punten in moeten lopen.”

DIOZ – PCP 1-1 (1-1)
1-0 DIOZ, 1-1 Mehari.

0 Shares