Datum: vrijdag 17 april 2020, 13:50 - Auteur: Mica de Montigny

Trainer Leesmans beëindigt loopbaan: “Ga lekker golfen”

Hij was al een tijdje uit beeld in het Bredase voetbal, maar Peter Leesmans stopt per direct met het trainen van selectieteams. De coach van het tweede van Internos heeft andere uitdagingen in het leven.

“Ik zit nu een tijdje bij Internos, waar ik die gasten uit de jeugd ken en nu train in het tweede. Maar ik ben er klaar mee. Een tijdje terug kwam er een speler naar me toe voor de training en zei dat de ballen halfleeg waren. Toen zei ik dat het niet erg was omdat hij er toch niks van kon”, lacht de oefenmeester tegennover Voetbalinbreda.nl.

”Dat moet ik niet doen, dus dan weet ik dat het genoeg is geweest.” Leesmans was begin vorig decennium coach van TVC Breda, waarmee hij promoveerde naar de zondag vierde klasse. In die tijd had hij de beschikking over voormalig talenten van profclubs zoals Ricky Staneke, Julian Segeren en Gin0Mac Nack. “Dat was een prima periode, net zoals bij RBC later.”

”Maar ik heb nu andere bezigheden. Ik ben druk met mijn bedrijf (Vloerstart, red.) en ik speel sinds een jaartje golf. Dat is echt heel leuk. Ik begin het al te leren. Binnenkort een potje tegen een andere Bredase coach, Marco van Dijnsen op Landgoed Bergvliet, leuk. En verder hoop ik binnenkort weer een keer naar NAC te kunnen. Ben de coronacrisis wel beu.”

104 Shares