Datum: zondag 25 november 2018, 17:11 - Auteur: Redactie

Veel politie bij Right ‘Oh-Hoge Vucht, topscorer afgevoerd

Het duel tussen Right ‘Oh en SC Hoge Vucht in 4C is uitgelopen op een drama. De politie rukte massaal uit en de Bredase topscorer Ibrahim Ikililou werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

De spelers van de Bredase club zijn door iemand uit het publiek gediscrimineerd. “Ik ga niet herhalen wat daar is geroepen, maar het was zeker van discriminerende aard”, aldus een politiewoordvoerder. De politie heeft inmiddels al zicht op diegene. “Hij krijgt binnenkort een uitnodiging om zich te verantwoorden op het politiebureau”.

Daarnaast heeft Right-Oh aangifte gedaan van vernieling. Een speler van SC Hoge Vucht heeft daar tegen een deur getrapt, waardoor er een ruit gesneuveld is. Volgens de politiewoordvoerder kwam deze actie mogelijk door frustratie. “Ze zijn gediscrimineerd en daarnaast was er een rode kaart gevallen.” Hoge Vucht heeft zich wel meteen netjes op het bureau gemeld en werkt mee aan het onderzoek. 

Er kwamen vier politieauto’s ter plekke, vanwege de aard van de melding. Eenmaal daar bleek de onrust iets minder groot dan in eerste instantie verwacht was. 

Het is niet de eerste keer dat SC Hoge Vucht in de problemen komt. Eerder werd gemeld dat met nog één incident SC Hoge Vucht geroyeerd wordt door de KNVB. De aanleiding daarvoor zijn massale vechtpartijen aan het begin van het seizoen. Ook mocht de club vanwege een betalingsachterstand drie weekenden niet voetballen. De KNVB probeert al jaren de op te treden tegen incidenten in het amateurvoetbal, maar toch blijven de problemen.

Het Radio 1-programma Kwesties besteed zondagavond aandacht aan de incidenten bij de Bredase amateurvoetbalclub. Marianne van den Anker gaat in gesprek met voorzitter Hassan Lammou en SP-fractievoorzitter uit Breda Bas Maes. Ook schuiven scheidsrechter Brian van Geffen en voorzitter van voetbalclub Irene ’58 uit Den Hout Niek de Jongh aan om erover te praten. De uitzending begint om 20.00 uur op NPO Radio 1.

(bovenstaand verhaal is afkomstig van BredaVandaag.nl)

Aan Voetbalinbreda.nl liet Lammou weten dat het publiek van de thuisclub racisme zou hebben gebezigd. Onder meer de woorden ‘kanker zwarte piet’ zouden geroepen zijn. Na afloop van de wedstrijd ontstond er rumoer rondom de kantine van Right ‘Oh en zou glas zijn gesneuveld. Spits Ikililou haalde zijn been er aan open en werd per brancard naar het ziekenhuis vervoerd. Het bloed zou uit zijn been gespoten zijn.

“Ik heb niks te verbergen. Er is niemand geslagen. Na het moment van racisme ontstond er spanning tussen onze donkere spelers en de twee mensen die betrokken waren bij racisme en zich in de kantine verborgen”, aldus Lammou.

Tijdens de uitzending die iets na 20:00 uur begon kwamen Lammou en de voorzitter van Right ‘Oh aan het woord. De voorzitter van die club vertelde dat de keeper van SC Hoge Vucht schopte en sloeg naar een speler van Right ‘Oh en daarom de rode kaart kreeg. Toen riep er iemand die geen lid was van Right ‘Oh iets racistisch naar donkere spelers van SC Hoge Vucht.

Spits Ikililou maakt het naar omstandigheden goed, maar heeft wel een operatie nodig om zijn vijftien centimerer lange snijwond te laten herstellen. Namens onze redactie wensen we hem alle beterschap en willen kenbaar maken altijd tégen racisme te zijn.

Right ‘Oh – SC Hoge Vucht 2-0 (1-0)
1-0 en 2-0 Right ‘Oh.

106 Shares