Datum: zondag 23 september 2018, 17:10 - Auteur: Redactie

Promovendus SAB wint ‘opener’ dankzij treffer Mertens

SAB en winnen. Het is een combinatie die de laatste jaren in harmonie door het regionale voetbal zweeft. Zondag opende de promovendus 3A op een solide manier: Philippine werd met een nederlaag terug naar Zeeland gestuurd.

Het is altijd maar de afwachten: je hebt succes gehad in de vijfde klasse, in de vierde klasse, maar ergens houdt het op toch? Een vraag die ieder mens zicht stelt op en naast het veld. Voor SAB lijkt the sky the limit, want ook zijn entree op het hogerere derde klasse-niveau verliep cresendo. In de eerste helft opende Rick Mertens (foto) de score namens de Sint Anna Boys en dat bleek de winnende goal te zijn, mede dankzij goed defensief werk.

Debuterend coach Marc de Weerd zei in gesprek met Voetbalinbreda.nl na afloop dat de zege terecht was. “We waren de bovenliggende partij. We hadden het alleen eerder af moeten maken”, doelde hij op drie opgelegde kansen die gemist werd. “Ik ben het meest blij met het feit dat er een team stond, dat bereid was voor elkaar te knokken. Echt 90 minuten lang en daarna als team intens genoten van de eerste drie punten van het seizoen.”

SAB – Philippine 1-0 (1-0).
1-0 Rick Mertens.

35 Shares