Datum: donderdag 16 juni 2022, 23:54 - Auteur: Mica de Montigny

Reclame voor het voetbal: Groen-Wit na pingels in finale

VIDEO – Een avond om nooit meer te vergeten donderdag in Princenhage, waar Groen-Wit na een bloedstollende strijd tegen Terneuzen de finale bereikt heeft. Zondag wacht de kraker tegen Gilze op het complex van Baronie.

De Postillonstraat was als vanouds. Voetbalplezier in optima forma. Het hele speelveld omringd met voetballiefhebbers, waaronder een mannetje of 100 uit Zeeland. Temperatuur? Lekker. Spanning? Om te snijden. Openingsgoal? Voor Groen-Wit. Zakaria Zerouali (foto) ging maar weer eens een duel aan met zijn bewakers, legde goed voor en Yassine el Allouchi ronde beheerst af links en laag in de hoek. De ploeg van trainer Martijn van Galen zat daarmee op rozen, ondanks een grote kans voor de bezoekers die ervoor nog gemist werd.

Maar na rust leek het volledig mis te gaan. Groen-Wit hanteerde vaker dan normaal de lange bal, terwijl Terneuzen goed en dreigend begon te voetballen. Het resulteerde niet alleen in de verdiende gelijkmaker, ook de 1-2 viel. Het woord ‘vamos’ met een Zeeuws accent penetreerde alle Bredase oren bij dat doelpunt en dat deed pijn. Maar wie vorige week zondag het nacompetitieduel met Nieuwkuijk (2-1-winst, red). gezien had weet dat Groen-Wit tegenwoordig een karakterploeg is naast het technische voetbal in combinatie met individuele kwaliteiten.

Terwijl het scorebord de cijfers 90:00 aan begon te geven was Zakaria Zerouali de man die verlossing bracht. Na een vrije trap tikte hij de bal binnen, keek net als alle andere mensen op het sportpark nog even vertwijfeld toe, maar zag de bal traag in de hoek vliegen. Het thuiskamp in extase en vooral voor de rood-zwarte gasten een mentale opdoffer. In blessuretijd geen voet van het gaspedaal. Sterker nog, beide teams zochten gewoon naar de winnende goal, met alle risico’s van dien. Die viel echter niet en dus werd het verlengen rond de klok van tien.

Met de ondertussen ingevallen mentor Chafik Boushaba, die tackles en slidings gooide alsof hij Sergio Ramos was, was de spirit goed bij de thuisclub. Goals vielen er echter niet, waardoor de onvermijdelijke strafschoppenserie er aan te pas moest komen. En hoe lekker is het dan als jouw keeper de eerste penalty meteen pakt. Teun van Kerkvoorde deed het en dat bracht Groen-Wit in een zetel. Uiteindelijk miste een Zeeuw op ongekende wijze en ging heel het sportpark los. Groen-Wit staat in de finale zondag tegen Gilze voor een tweede klasse-ticket.

Na afloop stond iedereen van het thuisteam na te genieten. Coach Van Galen met een biertje, doelpuntenmaker Zerouali was de DJ en danste er op los. Terwijl het bijna middernacht werd stond spits Boushaba uitgeput, maar voldaan voor de kantine. “Vandaag zijn jongetjes mannen geworden”, was zijn quote. Het was de beste quote van de avond, want het altijd frivole Groen-Wit heeft geleerd te vechten en te strijden. Of het genoeg zal zijn voor promotie wordt over enkele dagen duidelijk, maar dat deze rit in de promotie-achtbaan een leuke is, is een feit.

Check hier onder de samenvatting van onze video-partner De Drone Analist (met dank aan Leroy Lammerse) en geniet maximaal na!

Groen-Wit – Terneuzen 2-2 (1-0) * Groen-Wit wint na strafschoppen
1-0 Yassine el Allouchi, 1-1 en 1-2 Terneuzen, 2-2 Zakaria Zerouali.

0 Shares