Datum: zondag 17 oktober 2021, 17:04 - Auteur: Redactie

Rentree Cheyondre Richardson pakt goed uit voor WDS ’19

WDS ’19 zit er lekker in: zondagmiddag werd er wederom gewonnen in 4C. Deze keer was Noordhoek het slachtoffer, mede door de rentree van Cheyondre Richardson, die enkele seizoenen terug ook zou komen, maar toen RFC op het laatste moment boven WDS verkoos.

Met nieuwkomer Richardson aan de aftrap waren de aanvallende intenties vanaf de eerste minuut duidelijk. Dat resulteerde al snel in een strafschop voor de thuisploeg. Quinten van Zalen kwam als rechtsback op en werd onreglementair tot stoppen gedwongen door de Noordhoekse verdediger. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Aan topschutter Bayram Avci om de eerste goal van de middag aan te leggen. Helaas werd zijn inzet door de keeper gestopt. Niet veel later alsnog de openingstreffer. Het was de verdediger van Noordhoek die een sollicitatie deed als doelpuntenmaker; Abdul Avci kwam op over de rechterkant en zag Bayram Avci en Richardson voor de goal staan. Het was alleen een verdediger van Noordhoek die de bal voor hun neus in het eigen doel wist te werken; 1-0.

Waar dat voor rust moest zorgen, gebeurde het tegenovergestelde. Erg slordig spel van de blauwen en de wedstrijd zakte naar een bedenkelijk niveau. Het duurde dan ook niet lang voordat de zoveelste lange bal van achteruit toch een keer goed viel voor de aanvallers in het rood. De aanvaller kreeg alle tijd en werkte de bal achter Pim Joosen; 1-1. Op slag van rust was het weer WDS dat aandrong. Eerst was het Bayram Avci die goed door jaagde op de keeper en met een sliding de bal voor diens neus weg wist te tikken richting broertje Abdul Avci. Zijn stift werd nog aangeraakt en de bal ging net voorlangs. Niet veel later de kans voor Richardson, echter zijn kopbal raakte de onderkant van de lat. De ruststand van 1-1 was een feit.

De tweede helft startte WDS voortvarend. Was het eerst een geweldig mooie aanval met in de hoofdrollen Bayram Avci en Richel Nicia die door de keeper gestopt werd, kwam al vrij snel de 2-1. Richardson werd aan de linkerkant gevonden, dribbelde naar binnen en schoot hard in de verre hoek zijn eerste goal tegen de touwen: een droomrentree bij de vereniging waar hij al jochie begon met voetballen. Met het duo Ralph de Brouwer en Thom Flikweert achterin werden er nog nauwelijks kansen weg gegeven. Amper een paar tellen na de 2-1 was het invaller Koen van Kleef die de bevrijdende 3-1 wist te maken. Na een goed gekeerd schot kwam de bal voor de voeten van Van Kleef, die de bal binnen schoot.

Hierna werd WDS wel weer wat nonchalant, echter het ontbrak de gasten aan stootkracht voorin. Elke lange bal werd vakkundig verwerkt en via Jisk Flikweert en Richel Nicia werden keer op keer de aanvallers gezocht. De bezoekers moesten echter tot de 94ste minuut wachten op het slotakkoord van Abdul Avci. aan de linkerkant werd Abdul gevonden door Jisk Flikweert en met een bekeken lob in de verre hoek werd de 4-1 een feit.

“Een volledig terechte overwinning. De kansenverhouding in de eerste helft was met 6-2 al flink in ons voordeel terwijl we zelf aan de bal eigenlijk niet eens heel goed speelden. De tweede helft sloeg geen maat op ons spel. Verdedigend gaven we weer niks weg in de tweede helft, terwijl we aan de andere kant meer dan genoeg kansen wisten te creëren. Voetballend was het de tweede helft ook bij vlagen genieten.
En laten we eerlijk zijn, als iedereen fit is hebben we echt een hele mooie selectie waaruit we kunnen kiezen. Als je dan eerst het tweede ziet die met 6-1 weet te winnen van directe concurrent Terheijden 3, dan zit het voorlopig wel echt helemaal goed. Een mooie zondag zo”, aldus de winnende coach Martijn van Wanrooy na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

WDS ’19 – Noordhoek 4-1 (1-1)
1-0 eigen doelpunt, 1-1 Noordhoek, 2-1 Cheyondre Richardson, 3-1 Koen van Kleef, 4-1 Abdul Avci.