Datum: dinsdag 16 augustus 2022, 18:21 - Auteur: Mica de Montigny

‘Rio’ Snoeren: “Blij met TSC en onze aanvallende intenties”

Hij draaide afgelopen seizoen zijn beste voetbaljaargang ooit, maar Ryan Snoeren (foto, rechts) aast op meer na de zomervakantie. De aanvalsleider van zondag tweedeklasser TSC spreekt met Voetbalinbreda.nl over zijn huidige status en die van zijn club, die enkele maanden terug net niet promoveerde.

De blauwhemden uit Oosterhout waren dichtbij een ticket voor de Eerste Klasse, maar het favoriete SC Kruisland dompelde TSC, dat tweede eindigde vorig seizoen in 2E, uiteindelijk in sportieve rouw. Trots was men wel en met de borst vooruit en de kin omhoog is de ploeg van coach Ad Looijmans inmiddels de voorbereiding begonnen afgelopen weekend. De selectie is sterk, de verwachtingen hooggespannen.

Tegenstanders die naar sportpark de Warande komen kunnen op twee dingen rekenen. TSC is zeer aanvallend ingesteld en zal niet wachten op initiatief van de tegenstanders en Ryan Snoeren is elke wedstrijd betrokken bij een goal. Althans, zijn cijfers van vorig seizoen liegen er niet om. Twintig doelpunten en dertien assists, dat zijn statistieken van een sterspeler. “Maar ik wil meer”, begint Snoeren zijn relaas.

“Wij spelen aanvallend, attractief en willen weer hoge ogen gooien”

“Ik heb afgelopen seizoen mijn beste seizoen tot nu toe gedraaid met die cijfers. Dus de komende jaren hoop ik zeker hetzelfde doen. Maar ik hou van uitdaging en wil dit seizoen bij nog meer goals betrokken zijn en het team op sleeptouw nemen.” Rio, zoals zijn bijnaam luidt binnen de vereniging, legt uit dat hij zich als een vis in het water voelt door de opvatting van de technische staf en het team.

“Wij spelen aanvallend, attractief voetbal met veel druk vooruit. We spelen neven van de tien keer op de helft van de tegenstander. Ook vervullen we voorin een soort vrije rol, wat voor mij persoonlijk ideaal is omdat ik op intuïtie speel”, zegt de 27-jarige MVP van TSC. “Wij hebben de potentie om de Eerste Klasse te halen. We hebben veel kwaliteit en willen dit jaar weer hoge ogen gaan gooien.”

“Jammer dat we niet meer bij de Bredase clubs zitten, maar we willen de derby tegen VVO dolgraag spelen”

“Het is natuurlijk een nieuwe competitie met teams die we niet kennen. Wel hebben we CHC in de nacompetitie gehad en die hebben we toen wel gepakt. Het duel waar ik, net zoals de rest van heel Oosterhout zich op verheugt, is de derby tegen VV Oosterhout. Die willen we natuurlijk pijn doen. Zij komen uit de zondag derde klasse en willen zicht handhaven, wat een zeker mogelijk is met de ploeg die ze hebben.”

“Wij willen meedoen voor promotie, dus dat zijn de potjes dat je er moet staan. We hebben weer een mooie mix met een aantal nieuwe gasten en veel jongens zijn gebleven, dus met het vertrouwen zit het wel goed. “Wel vindt hij het jammer dat TSC niet meer is ingedeeld bij de Bredase tweedeklassers. “Balen. door de jaren heen ben je die jongens ook gaan leren kennen. Dat waren altijd wedstrijden die er op klapten.”

Voormalig Willem II-talent kan hoger niveau aan, maar zit op zijn plek

Snoeren begon zijn loopbaan overigens al kaboutertje bij stadsgenoot SCO, speelde ook voor VV Oosterhout en was jarenlang talent in de opleiding van Willem II, maar TSC is zijn cluppie. Hoe zit het met de ambities van hem? “Ik heb vooral de ambitie om lang in een eerste elftal te spelen, dicht in de buurt en het plezier te behouden dat ik nu heb. Ik weet zeker dat ik de Hoofdklasse (nu Vierde Divisie) aankan.”

“Maar het is geen must, hoe het voetballeven nu is, is voor mij erg leuk. Maar in het voetbal weet je het natuurlijk nooit. Of ik voor de makkelijkste weg kies door bij TSC te ballen? Zeker niet, maar met mijn werkzaamheden en vriendin is het soms ook fijn om wat tijd over te houden. Ook hebben we net een huis gekocht, dus daar gaat ook veel tijd inzitten. Voor nu geniet ik met volle teugen van TSC.”

“Het team dat er nu staat, is een verkapt vriendenelftal. We presteren op een leuk niveau en kunnen het buiten het veld ook super goed met elkaar vinden. We lopen allemaal een meter extra voor elkaar en steunen elkaar waar nodig. Dat is de voornaamste reden die mij binnenboord houd, ondanks dat er elk jaar mooie clubs voorbij komen. Hopelijk blijft dit team en de staf intact.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan. Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

0 Shares