Datum: dinsdag 25 september 2018, 21:49 - Auteur: Mica de Montigny

RKC Waalwijk knikkert NAC Breda uit het bekertoernooi

NAC Breda is in nog zwaarder weer verzeild geraakt. Dinsdagavond volgde wederom een nederlaag voor de Eredivisionisten. Ditmaal in de TOTO KNVB Beker bij RKC Waalwijk, dat een treetje lager in de Keuken Kampioen Divisie speelt.

‘Schaam je kapot’, ‘we willen bloed, zweet en tranen’, ‘Smulders rot op’, het uitvak schreeuwde in enkele minuten de situatie waar in hun favoriete club bivakkeert uit. Het gaat vreselijk slecht met NAC, zoveel is zeker. Nog iets is zeker: NAC wint niet de beker. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de Bredanaars niet eens heel slecht begonnen voor rust. Het was gewoon dé dag van RKC-goalie Vaessen. De jonge Bredanaar nota bene, die heel wat cruciale saves in huis had.

Vooral zijn redding op een knal van spits Te Vrede van dichtbij was imponerend. Ook na rust stopte hij een inzet van Kastaneer met zijn voet en was hij de gebeten hond. De uitfans riepen dat zijn moeder van lichte zeden is, maar Vaessen vond het ogenschijnlijk heerlijk. Hij rekte nog wat tijd hier en daar, maar hield in tegenstelling tot NAC-doelman Van Leer zijn doel wel schoon. Alleen invaller Korte was heel erg close. Hij raakte met een schot de kruising nog.

RKC kwam vlak voor rust op voorsprong dankzij defensief geschutter. Baggerman prikte raak. NAC-trainer Van der Gaag had ongetwijfeld een donderspeech door de kleedkamer laten brullen tijdens de pauze, maar koud uit de kleedkamers schoof RCK’er Seys een vrije trap a la Messi onder de moer door: 2-0 en de ellende compleet. Onderaan in de competitie en nu al uit het bekertoernooi. Heel wat fans gingen verhaal halen bij de spelersbus na afloop. De crisis is daar.

RKC Waalwijk – NAC Breda 2-0 (1-0)
1-0 Baggerman, 2-0 Seys.

(foto’s door Vinnie de Laat)

0 Shares