Datum: woensdag 23 januari 2019, 21:26 - Auteur: Redactie

Trainer Martijn Malinka en DIA gaan na de zomer uit elkaar

DIA en hoofdcoach Martijn Malinka zetten hun samenwerking niet voort na de zomer. Dat maakten beide partijen woensdagavond bekend aan Voetbalinbreda.nl.

“De samenwerking tussen DIA en hoofdtrainer Martijn Malinka wordt niet voortgezet in het seizoen 2019/2020. Het DIA bestuur en hoofdtrainer hebben in een gesprek besloten na dit seizoen een punt te zetten achter het dienstverband. Het bestuur spreekt de verwachting en het vertrouwen uit, dat hoofdtrainer en selectie dit seizoen succesvol gaan afsluiten. DIA zal de komende tijd gebruiken om een nieuwe hoofdtrainer te vinden”, zo luidt het statement van de club uit Teteringen.

Ook Malinka zelf sprak over zijn naderende vertrek met ons. “De samenwerking met DIA was voor beiden niet wat we er vooraf van hadden verwacht. Dat is teleurstellend. DIA is na drie jaar bij het tweede en twee jaar bij het eerste wel mijn clubje geworden en we gaan samen het seizoen zo goed mogelijk afmaken.” Vorig seizoen werd DIA in het eerste seizoen van Malinka periodekampioen, dit seizoen gaat het minder vanwege onder meer het vertrek van vedettes als Niek Akkermans en Frank Pheninckx.

13 Shares