Datum: donderdag 6 december 2018, 22:20 - Auteur: Redactie

SAB en coach Marc de Weerd stoppen hun samenwerking

SAB moet op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Donderdagavond werd bekend dat Marc de Weerd (foto) en de zondag derdeklasser uit Ruitersbos hun contract verscheuren.

“Het bestuur en de trainer zijn tijdens een evaluatiegesprek tot de conclusie gekomen dat de zienswijze van SAB en de zienswijze van Marc de Weerd als hoofdtrainer te ver uit elkaar liggen. Vanwege deze niet te overbruggen kloof hebben zij besloten, om in het belang van beiden, in goed overleg de verbintenis met directe ingang te verbreken”, is de reactie van de Sint Anna Boys ietwat vaag.

De oefenmeester zelf, die sinds afgelopen zomer pas werkzaam was bij SAB, reageerde tegenover Voetbalinbreda.nl op de voortijdige contractbreuk. “Ik voel me boos, verdrietig en opgelucht. Boos op mijzelf dat het mij niet gelukt is, teleurgesteld dat ik het nu los moet laten en opgelucht dat wij op een goede manier uit elkaar zijn gegaan. Qua beleving en zienswijze benaderen SAB en ik het spelletje anders. Over het evaluatiegesprek met het bestuur wil ik niks zeggen. Dit is een gesprek tussen werkgever en werknemer en moet privé blijven.”

De zwart-witten kennen een wisselvallig seizoen tot dusver in 3A. Na de promotie van vorig seizoen is het een treetje hoger wat moeizamer allemaal. Veel nederlagen, rode kaarten en zondagen vol frustratie. Het realisme komt blijkbaar hard aan. SAB staat op plaats 13 met een negatief doelsaldo. Ondanks versterkingen afgelopen zomer is strijden tegen degradatie nu het voorlopige lot.

237 Shares