Datum: zondag 13 september 2020, 15:26 - Auteur: Redactie

Joris van de Lande leidt SAB met hattrick langs Raamsdonk

SAB heeft zijn eerste zege van 4C te pakken. Zondagmiddag was spits Joris van de Lande (foto) de man die Raamsdonk aan gort trapte.

Na de remise tijdens de seizoensouverture bij Terheijden (1-1, red.) en de schaamteloze bekernederlaag donderdagavond thuis tegen TVC Breda (2-7, red.) moést SAB winnen voor eigen publiek van Raamsdonk. De Bredanaars bewezen de druk aan te kunnen, maar had de weer fitte en in de basis teruggekeerde spits Van de Lande nodig om alles te bewerkstelligen.

De lange aanvaller scoorde de openingsgoal op aangeven van routinier Tony Snoeren, die week in week uit bewijst het voetballen niet verleerd te zijn na een lange inactieve periode. Na rust verdiende de vaste bespeler van sportpark Ruitersbos een strafschop, toen Rick Mertens in zijn rug werd geduwd in de vijandelijke zestien. Van de Lande pakte het cadeautje gretig uit: 2-0.

Mertens zelf scoorde met een schuiver in de verre hoek overigens de andere goal, maar het mooiste moment volgde op naam van wie anders dan Van de Lande. De treffer was zo schitterend, dat hij lyrisch was na afloop tegen Voetbalinbreda.nl. “Dit was mijn mooiste doelpunt uit mijn carrière.” De treffer kwam als volgt tot stand. Snoeren nam een vrije trap op de middenlijn en bereikte Van de Lande.

De 30-jarige doelpuntenmachine zag hoe het leer perfect in zijn loop mee vloog en schoot hem uit de lucht, buitenkantje rechts in de verre kruising. Een absolute parel, een wereldgoal, een beauty. Het leidde tot applaus van het publiek van de kleine volksclub en was een mooie bekroning op het goede werk van de winnende ploeg van coach Martijn Malinka.

SAB – Raamsdonk 4-0 (1-0)
1-0, 2-0 (pen.), 3-0 Joris van de Lande, 4-0 Rick Mertens.

41 Shares