Datum: zondag 17 februari 2019, 19:14 - Auteur: Redactie

SAB ontsnapt op miraculeuze wijze aan nederlaag

SAB redde zich zondagmiddag uit een zeer benauwde positie in 3A. MOC ’17 startte furieus aan het duel en leek te winnen, maar de Bredase promovendus knokte zich knap terug. Het duel eindigde overigens zonder blessuretijd, maar mét een opstootje waar de bezoekende trainer een bedenkelijk aandeel in had (zie video onder het verslag).

Sportpark Ruitersbos had zich nog nauwelijks op zijn gemakje in de zon genesteld, tot de bezoekers uit Bergen op Zoom de leiding namen. De thuisclub van coach Meindert Dijkstra voetbalde verschrikkelijk en dat bleek ook wel uit de ruststand: 0-2. Maar wat er zich na de pauze allemaal afspeelde was wonderlijk te noemen. SAB probeerde de aansluitingstreffer te laten aantekenen, maar MOC kreeg de grootste kansen. ‘Hoe krijgt hij hem naast?’, vroeg een plukje uitfans vlak naast de kantine zich af toen een MOC’er van dichtbij een kans om zeep hielp.

In het thuiskamp kon er uiteindelijk toch iets worden gevierd. Allereerst de 1-2 van spits Joris van de Lande (foto). Hij mocht een strafschop nemen, nadat de vijandelijke keeper als een malle uit zijn doel kwam en precies in de punt van zijn strafschopgebied totaal onnodig een overtreding maakte. Van de Lande had er maling aan en schoot in de linker onderhoek, al toucheerde de doelman het leer nog wel. SAB rook bloed, terwijl MOC maar kansen bleef missen. Het uitteam raakte twee keer de lat en een keer de paal en baalde opzichtig.

Het was wachten op een bevlieging van iemand van wie je extra klasse verwacht op het veld. Rhomar Boudzra bijvoorbeeld. Vorig seizoen nog spelend in de zondag Hoofdklasse bij Baronie, nu met vrienden bij de Sint Anna Boys. Hij raakte werkelijk geen knikker. Rechts op zijn eigen helft kreeg hij twee mogelijkheden om de aanvallers langs de lijn weg te sturen, maar zijn lange passes vlogen over de zijlijn. Toen hij een hoge bal wederom op eigen helft had kunnen controleren middels een perfecte aanname, stuiterde het projectiel akelig van zijn voet.

Het leek wel alsof hij dit seizoen voor het eerst voetbal op is gegaan. Maar, gelukkig is daar de ‘maar’. Boudzra gaf niet op, bleef bikkelen en kreeg een kwartier voor tijd een gevaarlijke vrije trap te nemen. Hij krulde de bal uitstekend op Van de Lande, die eerst de paal raakte, maar uit de rebound wel scoorde: 2-2. Daarna nog kansen over en weer, maar het bleef bij die score. Toen de blessuretijd moest beginnen, kreeg SAB-speler Calvin Vertriest aan de zijlijn een bizarre tik van de coach van MOC ’17. Het liep bijna echt uit de hand en de arbiter floot maar meteen af.

Na afloop sprak doelpuntenmachine Van de Lande met Voetbalinbreda.nl. “We kwamen goed weg vandaag. Als we deze pot hadden verloren was er een flink gat geslagen. Het belangrijkste is dat we beter gingen voetballen, want in de eerste helft was het echt een drama. We missen ook spelers als Marco van Helden, Maarten van Hecke, Damian Kefilev en Jordy Pas. Dus het kan alleen maar beter.” Volgend weekend moet SAB punten gaan pakken. Dan wacht de krachtmeting met Steenbergen, uit. Winnen is nu bijna wekelijks verplicht voor de Bredase laagvlieger.

SAB – MOC ’17 2-2 (0-2)
0-1 en 0-2 MOC ’17, 1-2 en 2-2 Joris van de Lande.