Datum: dinsdag 16 oktober 2018, 17:49 - Auteur: Redactie

Stemmers duidelijk: ‘SC Hoge Vucht houdt op te bestaan’

De grote vraag de laatste tijd is of SC Hoge Vucht nog gaat spelen. De KNVB en de multiculti-club schuren de afgelopen weken langs elkaar heen en het ziet er somber uit voor de vereniging uit Breda-Noord.

Volgens een deel van de bezoekers van Voetbalinbreda.nl, die de laatste vijf dagen op onze ‘poll’ hebben gestemd (te vinden onder ‘Keeper van het jaar’) is het afgelopen met de veelbesproken club. Van de 216 stemmen de laatste paar dagen waren er 187 mensen die ‘Ja’ stemden op de stelling ‘SC Hoge Vucht houdt op te bestaan’. Goed voor 87 %. Slechts 29 stemmers (13 %) stemden ‘Nee’.

Natuurlijk is de kop van dit artikel is ‘clickbait’, maar de hele situatie blijft triest. Dit is typisch iets in het kader van ‘dit verhaal kent alleen verliezers’. De KNVB verliest, want heel 4C ligt op zijn gat en één van de kanshebbers op de titel wordt uitgesloten. SC Hoge Vucht verliest, want ondanks het feit dat het eerste elftal zich steeds beter gedroeg de laatste tijd, worden sympathieke en bovenal goed voetballende gasten als Ibrahim Ikililou gestraft voor iets waar ze niks mee te maken hebben.

De zogenaamde betaalachterstand zou inmiddels tot het verleden behoren, maar dan was er vorige maand nog een vechtpartij tijdens een wedstrijd van een jeugdteam van SC Hoge Vucht. Details laten we achterwege, maar het lijkt er op dat de KNVB nu zoiets heeft van ‘dit was de druppel die de emmer over deed lopen’.

Beide partijen zeggen deze week meer duidelijkheid te krijgen over het al dan niet voetballen van SC Hoge Vucht. Na drie geschrapte weekenden op rij zijn de voortekenen echter somber. Wordt vervolgd.

27 Shares