Datum: zondag 5 februari 2023, 14:50 - Auteur: Redactie

Unitas ’30 verslikt zich na rust in het nietige RKZVC

Een kleine blamage voor Unitas ’30 zondagmiddag in de Vierde Divisie. De eenzame hekkensluiter trakteerde het bezoek uit Etten-Leur namelijk op een verrassende nederlaag.

Voetballend gezien begon Unitas ’30 veel beter aan de wedstrijd, mede door erg veel foute passes aan Zieuwentse kant. De eerste kans was echter voor RKZVC in de 11e minuut via een kopbal van Twan Gebbinck. Unitas ’30 probeerde het via enkele schoten, die echter recht op keeper Joël Paijers gingen. Terwijl Unitas ’30 het spelbeeld bleef bepalen, kreeg RKZVC in de 27e minuut via Sjors Storkhorst de volgende behoorlijke kopkans. Hij kon er net niet goed bij waarop de keeper uit Etten-Leur goed redde. Na een goede counter in de 33e minuut kwam Unitas ’30, gezien het betere veldspel in het eerste half uur, toch verdiend aan de leiding. Ayoub Boudouch schoot vanuit een schuine hoek beheerst de 0-1 in de verre hoek. Nadat Joël Paijers in de 42e minuut nog een goede redding verrichtte op een schot van 20 meter afstand volgde een minuut later de gelijkmaker voor RKZVC. Jelmer Harbers gaf perfect voor, waarop Sjors Storkhorst de bal ineens op de slof tegendraads binnen schoot voor de 1-1. Een fijn moment zo kort voor rust.

Na rust speelde RKZVC veel sterker. Al in de eerste aanval schoot Sjors Storkhorst bijna vanaf de achterlijn op de keeper waarna in de 51e minuut de voorsprong volgde. Een perfect aangesneden vrije trap van Remco van Leeuwen werd voorbij de tweede paal met een prachtige snoekduik door Bart te Focht gepromoveerd tot de 2-1. Enkele minuten later had Björn Doppen de volgende goal al bijna gemaakt maar zijn schuiver vanaf de zestienmeterlijn ging net een halve meter langs de verkeerde kant van de paal. De 3-1 volgende alsnog in de 64e minuut. Bij een tegen de wind in genomen corner van Sjors Storkhorst sloeg de keeper uit Etten-Leur bij de 1e paal, mogelijk wat gehinderd door de zon, volledig langs de bal waardoor die er in één keer in ging. RKZVC bleef lange tijd na rust het spel beheersen en gaf geen enkele kans weg, zelfs niet nadat Remco van Leeuwen in de 72e minuut het veld moest verlaten na zijn tweede gele kaart. Het slotoffensief van Unitas ’30 in het laatste kwartier leverde vooralsnog alleen maar doelpogingen op die ruim het doel misten. Pas in blessuretijd waren de doelpogingen gevaarlijker met in eerste instantie een schot in het zijnet. Daarna volgde toch nog de 3-2 door Danny Lauwen, die na een mooie aanval van dichtbij via de onderkant van de lat de eindstand binnen schoot.