Datum: zondag 23 september 2018, 18:34 - Auteur: Mica de Montigny

Sluijk loodst DIA voorbij Hoge Vucht na spannende derby

DIA heeft zondag gewonnen in Breda-Noord van SC Hoge Vucht. De ploeg uit Teteringen is 4C daarmee prima begonnen, terwijl het voormalige Barça een slecht weekend beleefde.

De derby op sportpark de Wisselaar werd aandachtig gevolgd door twee mannen die vorig seizoen samen zo’n 60 goals maakte voor de Bredase dorpelingen. De naar Madese Boys vertrokken Niek Akkermans en Frank Pheninckx zagen hoe DIA ietwat gelukkig de leiding nam namens de nieuwe sterspeler van de geel-zwarten: Remco Sluijk. Zijn 0-1 volgde na heel wat verprutste kansen van de thuisclub.

Hoge Vucht kwam voor amper 40 toeschouwers toch langszij na de pauze. Nieuweling en ex-prof Guillermo Zschusschen, die hangend op links acteerde voorin, had na een korte solo een voorzet in huis met zijn linkerbeen. De rechtspoot zag tot zijn vreugde hoe de bal fortuinlijk via de binnenkant van de paal over de verraste DIA-goalie Jari van Aard tegen de touwen vloog: 1-1 en nieuwe hoop.

Vanuit de dug-out van SC Hoge Vucht werd geroepen dat ze veel beter waren en dat er doorgedrukt moest worden. Het veldoverwicht was inderdaad voor de thuisclub en de gelijkmaker was ook verdiend, maar via de snelle Kjell Hellemons, die meerdere malen fraai werd weggestoken door de indrukwekkende linkerbenen van Sluijk en Dave van Zundert, was het countergevaar van DIA aanwezig.

Het was Sluijk zelf die van dichtbij hard tegen de armen van de exentrieke thuisdoelman knalde: 1-2. Sluijk had in de slotfase nog een gave voorzet in huis, die bij de tweede paal werd binnen getikt door de tot dan toe ongelukkig spelende Amine el Kaddouri. Maar who cares? De nummer 9 tikte de bal keurig en binnen en haalde zodoende een dikke voldoende, want zijn taak als spits was volbracht.

Wat opviel bij de verliezers was het gemis van Jesper Seuntjens. De spelmaker speelt tegenwoordig in een vriendenteam van Boeimeer. Hij bracht creativiteit, scorend vermogen en uitstraling. Bij DIA viel op dat het collectief lijkt te groeien nu de focus op de individuele klasse minder is geworden door het vertrek van een aantal vedettes. Dat in combinatie met minder druk zou wel eens voordelig kunnen zijn.

Na afloop zei winnend coach Martijn Malinka het volgende tegen Voetbalinbreda.nl. “Hoewel het nog veel beter kan, ben ik tevreden met de strijdlust en het resultaat.” In het verliezende kamp was de topscorer van vorig seizoen, Ibrahim Ikililou, niet vrolijk. “Ik had drie keer moeten scoren voor rust. Dan was het anders geweest en hadden we deze wedstrijd gewoon gewonnen.”

SC Hoge Vucht – DIA 1-3 (0-1)
0-1 Remco Sluijk, 1-1 Guillermo Zschusschen, 1-2 Remco Sluijk, 1-3 Amine el Kaddouri.

83 Shares