Datum: woensdag 21 oktober 2020, 12:41 - Auteur: Redactie

Sterk Cambuur slacht zwaar gehavend NAC Breda

Een zwaar gehavend NAC, geveld door het COVID-19 virus, wist dinsdagavond de ongeslagen status niet te behouden. Noodgedwongen moest Maurice Steijn, die zelf ook niet aanwezig was in het Rat Verlegh Stadion, een fors aantal wijzigingen aanbrengen in zijn basisopstelling. Uiteindelijk werd het in een lastige wedstrijd: 0-4 voor de Friezen.

Tot overmaat van ramp moest Moreno Rutten tijdens de warming-up afhaken met een blessure. Dit betekende het debuut van Gylermo Siereveld, Kaj de Rooij en de rentree van Anouar Kali op het Bredase middenveld. Dion Malone schoof een linie terug en nam plaats naast Roger Riera in het hart van de verdediging.

Het is Cambuur dat in de beginfase de klok slaat. Gelukkig was Nick Olij wakker en wist hij een aantal keer knap redding te brengen. Na twintig minuten spelen volgde het eerst gevaar van NAC. Een vrije trap genomen door Lewis Fiorini bereikte het hoofd van Roger Riera. De krachtige kopbal van de Spanjaard kon ternauwernood gekeerd worden door Sonny Stevens.

NAC kreeg in de tweede fase van de eerste helft meer grip op de wedstrijd en kwam er steeds wat vaker uit. In de 28e minuut werd Nick Venema de diepte in gestuurd door Sydney van Hooijdonk. Venema haalde de achterlijn en trok de bal terug richting de penaltystip. Helaas stond daar een Friese verdediger om de bal weg te werken.

Na 39 minuten pakte Cambuur de leiding. Een voorzet werd door Robert Mühren nog op de paal geschoten, maar in de rebound was het oud NAC-speler Giovanni Korte die de 0-1 op het scorebord schoot. Dit was tevens de ruststand.

Na rust veranderde het spelbeeld. NAC zocht nadrukkelijker de aanval en stond met veel spelers op de helft van Cambuur. Toch was het in de 59e minuut weer raak voor de Friezen. Mitchell Paulissen draaide op de rand van het zestienmetergebied knap weg en schoot de bal hard achter Nick Olij in de verre hoek. 0-2.

Met een aantal wissels probeerde NAC het tij te keren. Malone schoof door terug naar zijn vertrouwde positie op het middenveld en NAC ging verder met een driemansverdediging. Dit leverde niet het resultaat op wat gehoopt werd door Hans Visser, die vandaag de taken van de afwezige Maurice Steijn over nam.

Uiteindelijk liep Cambuur uit naar een 0-4 overwinning in het Rat Verlegh Stadion. Aanstaande vrijdag staat de uitwedstrijd tegen Almere City op het programma. NAC hoopt dan weer te beschikken over een aantal sterkhouders die er vandaag niet bij konden zijn.

NAC Breda – Cambuur 0-4 (0-1)
0-1 Korte, 0-2 Paulissen, 0-3 Korte, 0-4 Jacobs.