Datum: zondag 30 september 2018, 16:00 - Auteur: Luke Thomas

Terheijden behoudt perfecte score thuis tegen RFC

Na de overtuigende overwinning van vorige week heeft Terheijden maar één doel in 4C: zes punten. RFC is het enige obstakel en heeft precies diezelfde doelstelling. Een strijd om die gedeelde eerste plek. Gewonnen door Terheijden, dat met karakter de drie punten binnen wist te slepen. Een knotsgekke wedstrijd, met een spectaculair slot, afgesloten met een 4-3-overwinning.

Na Berkdijk lonkte er voor Terheijden vandaag een tegenstander van ander formaat. RFC won namelijk zijn eerste wedstrijd met 3-0. Een ontmoeting tussen twee teams die in de bovenste regionen mee willen doen. Te merken in de wedstrijd. Het bleef tot de laatste minuut spannend. Strijdlust, goals en punten: sportpark Ruitersvaart had vandaag alles.

Al vroeg viel de eerste treffer. Na negen minuten viel de 0-1, wat een slecht begin van Terheijden inluidde. Zes minuten later viel de gelijkmaker via een eigen doelpunt en vlak voor tijd maakte Jason Joosen de 2-1 om zo te rusten met een voorsprong. Uitbouwen dus. Maar wederom scoorde de fusieclub uit Raamsdonksveer als eerst en wederom reageerde de thuisploeg met twee doelpunten. In de zeventigste én negentigste minuut was Guus ten Dolle trefzeker: 4-2. Maar de bezoekers gaven niet op. In de slotseconden scoorden ze de aansluitingstreffer, maar dat bleek niet genoeg. Complimenten van teamleider George van der Velden: “Het was een zwaarbevochten overwinning. Op basis van strijdlust hebben wij de drie punten mee naar huis weten te nemen.”

Volgende week speelt Terheijden tegen Chaam, dat nog maar één punt wist te verzamelen. Kan de ongeslagen reeks doorgezet worden? Je ziet het volgende week op Voetbalinbreda.nl.

Terheijden – RFC 4-3 (2-1)
0-1 RFC, 1-1 eigen doelpunt, 2-1 Jason Joosen, 2-2 RFC, 3-2 en 4-2 Guus ten Dolle, 4-3 RFC.