Datum: zondag 23 september 2018, 17:05 - Auteur: Luke Thomas

Terheijden haalt hard uit op het gras van Berkdijk

Op bezoek bij Berkdijk werd zondag de competitiestart in 4C van Terheijden ingeluid. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd waarin uiteindelijk de Terheijdense selectie aan het langste eind trok. Het begon levendig, kakte even in en eindigde vlammend. Drie punten mogen mee naar huis na een 2-5 overwinning.

Terheijden begon sterk aan de wedstrijd. Na 22 minuten maakte Stan de Jong de openingstreffer, kort daarna gevolgd door Joris Noort. Maar het gepromoveerde Berkdijk gaf zich niet zomaar gewonnen. Een penalty in de dertigste minuut zorgde voor de 1-2 en negen minuten later werd ook de 2-2 gemaakt. Berkdijk ging vol vertrouwen de kleedkamer in, de uitploeg zal toch teleurgesteld zijn over het weggeven van een 0-2-voorsprong.

Maar de bezoekers sloegen in de tweede helft toe. Berkdijk was onderdanig en kreeg drie treffers om de oren. Jan den Ridder vond na vijf minuten al het net, waarna het lange tijd rustig bleef. Maar de thuisploeg werd moe en kreeg in het laatste kwartier de deksel op de neus. Riemer Dijkstra maakte de 2-4 in de 75ste minuut en negen minuten voor tijd besliste Guus ten Dolle de wedstrijd. Ditmaal bleef een comeback uit. “Een volledig terechte uitslag. We waren veel beter,” volgens George van den Velden, teamleider van de club uit de Gemeente Drimmelen.

Zo schiet de ploeg van nieuwbakken coach Fred Vrolijk flitsend uit de startblokken en bezet het de eerste plek. Volgende week wacht fusieclub RFC, dat met 3-0 ook comfortabel won. Een lastig duel: RFC eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats en kon via de nacompetitie niet promoveren. De laatste ontmoeting eindigde in 4-2 voor de mannen uit Raamsdonkveer.

Berkdijk – Terheijden 2-5 (2-2)
0-1 Stan de Jong, 0-2 Joris Noort, 1-2 (pen.) en 2-2 Berkdijk, 2-3 Jan den Ridder, 2-4 Riemer Dijkstra, 2-5 Guus ten Dolle.