Datum: zondag 24 oktober 2021, 18:37 - Auteur: Redactie

Terheijden nekt WDS ’19 pas diep in de blessuretijd

WDS voelde zich zondagmiddag in en tegen Terheijden bij vlagen geintimideerd en een beetje bestolen. De zwart-witte dorpsclub had er maling aan en ging er na een sensationele slotfase met de volle buit vandoor in 4C.

“Een schandalige strafschop in de zesde minuut betekende de 1-0 voorsprong voor Terheijden. In de omschakeling voor ons continu kleine overtredingen, waardoor voetbal onmogelijk werd gemaakt”, keek WDS-coach Martijn van Wanrooy terug op de strijd, Desondanks was er een bal onderkant lat van Abdul Avci, een dubbele schietkans voor eerst Bayram Avci en daarna Koen van Kleef in de rebound en een 1 op 1 kans voor Richel Nicia, die WDS voldoende hoop gaven voor de tweede helft om de door hun gehekelde benutte penalty van Jaimy de Koning weg te poetsen.

WDS zocht ook snel naar de gelijkmaker op sportpark Ruitersvaart, die er in de 69ste minuut kwam. Een hoekschop van Nicia kwam op het hoofd van Ralph de Brouwer, die de terechte gelijkmaker aantekende. In de 78ste minuut kwam dan ook de voorsprong: een prachtige voorassist van Abdul Avci bracht de bal bij Nicia, die de bal laag naar comeback-kid Cheyondre Richardson bracht, die op zijn beurt de bal snoeihard in de kruising wist te jagen: 1-2.

Tot onvrede van het meegereisde Bredase publiek wist WDS dit niet vast te houden in de Gemeente Drimmelen. In de 88ste minuut was er een oliedomme overtreding van Danisho Siner en die gaf Terheijden een vrije trap. De vrije trap leek in de handen van uitgoalie Pim Joosen terecht te komen, maar die moest lossen en zag de bal voor de voeten Frits Rasenberg vallen: 2-2. Maar daarmee was de gifbeker voor de oudste amateurclub van de Gemeente Breda nog niet op.

In de 94ste minuut volgde zelfs de genadeklap. Aan de zijkant werd er een overtreding gemaakt op Nicia, waar de scheidsrechter niet voor floot. De voorzet werd bij de tweede paal binnen geschoten door Mitchell Bouwman, die ook weer helemaal terug is na onder meer een periode in het buitenland vanwege werk en studie. De thuisfans waren even in extase.

“We moeten koelbloediger zijn in het benutten van de kansen en bij intimidatie de kop er beter bijhouden. Een domme overtreding leidt de gelijkmaker vlak voor tijd in. Wordt die overtreding niet gemaakt, dan slepen we de dtie punten binnen. Na de 2-2 kwam bij hun het geloof dat er meer te halen viel en helaas was dat ook zo. Nu de wonden likken en op naar volgende week tegen DEVO”, sloot Van Wanrooy af tegenover Voetbalinbreda.nl. Zijn winnende collega Fred Vrolijk was uiteraard zeer blij met de late kanteling en bijbehorende drie punten.

Terheijden – WDS ’19 3-2 (1-0)
1-0 Jaimy de Koning (pen.), 1-1 Ralph de Brouwer, 2-2 Frits Rasenberg, 3-2 Mitchell Bouwman.