Datum: zondag 12 mei 2019, 17:27 - Auteur: Redactie

Terheijden stuurt DIA zonder punten terug naar huis

Op sportpark Ruitersvaart bleek Terheijden zondagmiddag te sterk voor het bezoekende DIA. De derby in 4C bleef echter wel continu spannend.

Het kleurloze seizoen dat DIA deze campagne beleeft kreeg zondagmiddag in de Gemeente Drimmelen een vervolg. Verdediger Mike Poppelaars zorgde nog wel voor de voorsprong, maar Terheijden liet zijn thuispubliek daarna zien hoe je een krachtige come-back voorschotelt. Nota bene Riemer Dijkstra deed het bezoek uit Teteringen pijn. De aanvaller speelde de afgelopen jaren voor de Bredase dorpelingen, maar is inmiddels ‘Terheijdenaar’.

Vanaf de strafschopstip liet hij de bordjes in evenwicht hangen. Uiteindelijk besliste Ruben Sibon de derby door de winnende treffer voor zijn rekening te nemen. “We winnen verdiend. We hadden vijf geblesseerde basisspelers, maar onze twee debutanten Djustin van Gool en Owen Walda deden het prima, net als Ruben Sibon”, aldus de teamleider van de winnende ploeg van coach Fred Vrolijk, George van der Velden na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

Namens het uitkamp sprak vertrekkend coach Martijn Malinka kort over de nederlaag. “Er ging bij ons teveel fout en te weinig spelers haalden hun niveau.” Komend weekend moeten beide teams weer aan de bak. Top 5-club Terheijden reist dan af naar Chaam, waar coach Vrolijk ooit coach was. Voor middenmoter DIA wacht een nog pittiger duel. Promotie-aspirant RFC komt dan namelijk naar sportpark de Gouwen.

Terheijden – DIA 2-1 (1-1)
0-1 Mike Poppelaars, 1-1 Riemer Dijkstra (pen.), 2-1 Ruben Sibon.

32 Shares