Datum: zondag 14 april 2019, 17:01 - Auteur: Luke Thomas

Terheijden wint ‘Asterdplas-derby’ ruim van Boeimeer

Na het verlies van afgelopen week in 4C hoopte Terheijden zich deze zondag te kunnen herpakken. Beoogd slachtoffer? Boeimeer, de club die als je de Asterdplas over vaart ontmoet. Een tegenstander die niet al te moeilijk zou moeten zijn en dat bleek ook zo.

Op jacht naar een plek in de top drie maakt Terheijden deze middag flinke stappen. Zelf winnen de Terheijdenaren van coach Fred Vrolijk, terwijl de nummer vier (WDS ’19, red.) verliest. Het gat is nog maar een schamel puntje, wel heeft de ploeg uit de Gemeente Drimmelen een wedstrijd meer gespeeld.

Het duurde even voordat de openingstreffer viel. Pas zeven minuten voor rust was daar Ruben Sibon, die een uitstekende wedstrijd speelde. En ook na de pauze bleef het lang spannend. Pas in minuut 69 scoorde jeugdspeler Frits Rasenberg, die nog maar net een minuut in het veld stond. In de laatste tien minuten werd het pas echt feest op sportpark Ruitersvaart.

Mike Verdaasdonk, Guus ten Dolle en wederom Ruben Sibon zorgde voor de eindstand van 5-0. Teamleider George van der Velden is een tevreden mens: “Dik verdiende overwinning en gelukkig hebben we in de laatste fase het doelsaldo kunnen uitbreiden”, zo vertelde hij Voetbalinbreda.nl. Een goede middag voor Terheijden. Hopelijk kunnen ze deze vorm vasthouden, want volgende week (op ‘paasmaandag’) gaat het op bezoek bij directe concurrent WDS, dat de vierde plek bezit. De jacht naar een plek in de top drie continueert.

Terheijden – Boeimeer 5-0 (1-0)
1-0 Ruben Sibon, 2-0 Frits Rasenberg, 3-0 Mike Verdaasdonk, 4-0 Guus ten Dolle, 5-0 Ruben Sibon.