Datum: zondag 20 januari 2019, 17:02 - Auteur: Redactie

Terheijden wint burenruzie bij ‘rood’ SC Hoge Vucht

De winterstop is voorbij en dat betekent dat Terheijden en SC Hoge Vucht de voetbalschoenen weer aan mochten trekken. Op bezoek bij SC Hoge Vucht ging Terheijden op zoek naar de zesde overwinning van het seizoen in 4C. Met succes.

Terheijden beleeft een prima seizoen. Het staat vierde en is al sinds de seizoenstart een vaste kracht in de bovenste regionen. De competitie hervatten tegen het geplaagde Hoge Vucht lijkt een droomscenario – het speelde pas één keer gelijk – maar de negentig minuten werden toch spannender dan verwacht op sportpark de Wisselaar.

Dankzij Tommy van Hooijdonk kwamen de bezoekers op voorsprong, waarna ze kort erna alweer de gelijkmaker te verduren kregen. Nieuweling Rivelino Resort maakte 1-1. Het bleef ook lang 1-1 totdat Jaimy de Koning zijn kwaliteiten liet zien. Een vrije trap in 87ste minuut zorgde voor de 1-2. De winnende teamleider George van der Velden is opgelucht, zo tekende Voetbalinbreda.nl op.

“Het is een dik verdiende overwinning. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door de kansen voor rust niet te benutten.” Namens de thuisploeg gaf Hassan Lammou commentaar. “Wij kregen ook goede kansen, maar toen we onze tweede speler met een tweede gele kaart zagen vertrekken kregen we die vrije en trap en treffer tegen.”

Moeilijk of makkelijk, de drie punten staan genoteerd in Terheijden. Volgende week ontvangt het Raamsdonk, dat tiende staat. SC Hoge Vucht reist dan af naar titelkandidaat RFC.

SC Hoge Vucht – Terheijden 1-2 (0-1)
0-1 Tommy van Hooijdonk 1-1 Rivelino Resort, 1-2 Jaimy de Koning.