Datum: zaterdag 15 december 2018, 23:59 - Auteur: Redactie

The Gunners sluit eerste seizoenshelft uitstekend af

Voor The Gunners kunnen de feestdagen beginnen. Zaterdag won de ploeg uit de Haagse Beemden van concurrent Oosterhout, waardoor de top drie van 4C weer nadrukkelijk in zicht is.

Het had anders kunnen aflopen op sportpark het Hooghuys, De eerste twintig minuten heeft Oosterhout namelijk zes kansen gehad en daar waar topschutter Stefan Kok ze er normaal in prikt ging het zaterdag niet zo goed. Onderlinge afstanden tussen de linies waren te groot, waardoor Oosterhout te veel ruimte kreeg om te spelen. Thuisgoalie Luke van Gurp had wederom een redding in huis en voorkwam meerdere malen de 0-1. Na die twintig minuten kreeg The Gunners een beetje grip op de wedstrijd.

De erg goed en sterk spelende Martijn van Gastel kon een pass afleveren op Daniel Zwanenburg: 1-0 na een klein halfuur speler. Direct weer gevolgd door nog een kans op de 2-0, zonder succes. Echter twee minuten later lag de bal op de stip voor  de Oosterhouters, vanwege een Bredase verdedigingsfout. Ook deze werd door Kokgemist omdat hij uitgleed, zo vertelde hij na afloop.  In de rust pnieuw afspraken gemaakt om het klein en compact bij elkaar te houden, iedereen stroopte de  mouwen omhoog.

Na het fluitsignaal voor het tweede bedrijf kreeg de thuisclub balbezit en via een aanval over rechts kon spits Zwanenburg (foto) wederom scoren. Oosterhout heeft echt kansen gehad daarna, maar het zat ze niet mee. De ploeg uit de Haagse Beemden was sterk via de lange uittrap van Van Gurp en de hardwerkende en goed spelende Van Gastel en Zwanenburg.  Er veranderde niets meer aan de score.

“In de tweede helft stond alles goed en de mannen hebben echt goed in hun taak gevoetbald. Hard gewerkt en ook voor elkaar. Nodige drie punten en aansluiting. Koploper ONI loopt uit en gaat kampioen worden. Plaatsen daaronder zijn mogelijkheden. Zoals aangegeven in ‘VIB aan tafel’ afgelopen zomer. Top drie moet nog steeds haalbaar zijn. Als iedereen op deze manier inzet blijft geven komt dat goed. Nu winterstop. Op 5 janurair een nieuwjaarsreceptie en wedstrijd van oud-The Gunners tegen het huidige The Gunners. Op 12 januari gaan we naar Groningen om een wedstrijd voetballen en te werken aan de teambuilding”, aldus trainer Mark Schuiten na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

The Gunners – Oosterhout ZA 2-0 (1-0)
1-0 en 2-0 Daniël Zwanenburg.