Datum: woensdag 12 juni 2024, 14:59 - Auteur: Mica de Montigny

The Gunners verliest steunpilaar Bestman: “Lastig om mijn cluppie te verlaten”

Hij kwam binnen als puber en vertrekt als een man: Sam Bestman (foto). De middenvelder van The Gunners kiest voor een avontuur in Zundert en Voetbalinbreda.nl sprak met hem.

Sportpark het Hooghuys heeft na de zomer een leegte op te vullen. De 22-jarige Bestman, die in de jongste jeugd voor WDS ’19 speelde, maar in de C-jeugd voor The Gunners koos en daar doorbrak in de selectie vier jaar terug, is een winnaar. Op trainingen en in wedstrijden. Een goede basistechniek, veel loopvermogen en snel. “Ik durf echt te stellen dat iedere voetballer in de gemeente Breda een rotmiddag heeft als Sam zijn directe tegenstander is. Dat hij dan ook nog goed in de groep ligt maakt het extra zuur dat hij ons gaat verlaten”, baalt The Gunners-coach Jeroen Ras. Bestman zelf vindt het ook niet makkelijk om Gageldonk te verlaten.

“Het was een lastig keuze, maar ik ben sinds zes jaar al woonachtig in Zundert en ik werk in Rijsbergen. Met het reizen is het voor mij een stuk makkelijker om in Zundert te ballen en het is een nieuwe uitdaging en een stapje hogerop (zondag derde klasse, red.). Dat is eigenlijk de reden, hoe moeilijk ik het ook vind. Vind het super lastig om mijn cluppie te verlaten. Ik heb er echt lang over nagedacht en dat maakte de keuze ook super lastig want The Gunners zit echt in m’n hart en dat zal voor altijd blijven.” Op de vraag wie zijn plek nu in moet gaan vullen en of dat lukt, aangezien heel wat volgers vinden dat hij de beste speler was, is hij duidelijk.

“Ik de beste speler? Dat wil ik zelf niet zeggen. Super tof dat mensen dat vinden, maar ik speel ook met meerdere goede spelers in het team. Natuurlijk, je hebt een belangrijke rol gehad, maar we hebben het altijd samen gedaan. Ik heb vertrouwen in een goede toekomst voor The Gunners. Wat ik al zeg, we hebben een leuke groep met goede voetballers en ik denk dat er zeker potentie in de groep zit.” Iets wat Bestman ook gaat missen, zijn de beruchte derde helften in de gezellige kantine van The Gunners. “De derde helft is zeker het gezelligste, sowieso van de Haagse beemden kan ik wel zeggen, maar we gaan zien wat de derde helft kan brengen in Zundert.”

“Ik ben benieuwd. Naar de nieuwe uitdaging en we zien wel hoe goed de derde helft daar in Zundert is. Maar ik ben volgend seizoen zeker op zaterdagmiddag nog te vinden bij mijn cluppie aangezien ik voortaan op zondag moet voetballen. Ik hoop dat The Gunners eindelijk promoveren gaat naar de zaterdag derde klasse. Als ik ooit nog de kans krijg om terug te gaan naar The Gunners zou ik dat zeker doen en wie weet kan ik ze dan helpen, want ik gun ze alles uit de grond van mijn hart”, aldus Bestman, die bij Zundert wordt herenigd met zijn vader die leider is van Zundert 1.