Datum: zondag 20 september 2020, 20:08 - Auteur: Redactie

Tiental JEKA sleept punt uit het vuur tegen Cluzona

De Club Zonder Naam kreeg sportpark Tussen de Leijen snel stil, maar op het tandvlees knokte JEKA zich zondagmiddag naar een punt in 2E. Met een man minder waren de Bredanaars dus de morele winnaars.

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen betekende dus meteen een krachtmeting met een ploeg die lastig te kloppen is. Dat bleek ook wel toen de bezoekers al vroeg de leiding namen. Tot overmaat van ramp raakte de equipe van coach Ivo van Moergestel ook nog twee basisklanten kwijt. In de eerste helft nog blesseerden Justin den Tenter en Robin Roovers zich en dat was balen, want JEKA kon al geen beroep doen op de zieke Lars Noya en Koen Vereecken.

En alsof alles niet erger kon voor de Bredase Tricolores pakte Roman Talboom ook nog eens zijn tweede gele en dus rode kaart. Maar JEKA bleef knokken en maakte alsnog de belangrijke gelijkmaker vanaf de strafschopstip. Randy Klees benutte de buitenkans en bezorgde JEKA daarmee toch een goede middag. Jules Philippart, die met zijn 26 jaar de op één na oudste speler is van Jeugdig Enthousiasme Kan Alles, sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl.

“Ik ben echt heel trots op onze ploeg. Het is echt geweldig hoe wij thuis tegen een club als Cluzona met een man minder hard gewerkt hebben. Wij gaan echt voor verrassing zorgen dit jaar als we dit kunnen blijven brengen.”

JEKA – Cluzona 1-1 (0-1)
0-1 Cluzona, 1-1 Randy Klees (pen.).

11 Shares