Datum: zondag 10 oktober 2021, 18:13 - Auteur: Redactie

Tijn van Galen bezorgt Groen-Wit de volle buit bij Steen

Groen-Wit had zondagmiddag in 3A genoeg aan een doelpunt op het gras van Steen voor de zege. De snelle goal werd gemaakt door de gebroeders Van Galen, die naast de gehele club ook hun coach en vader daarmee een heerlijke bezorgden.

Steen kwam pas voor de tweede keer in actie in speelronde 3 en was na zes minuten al de klos tegen het bezoek uit Princenhage. Het was namelijk Groen-Wit dat brutaal de leiding nam na zes minuten spelen. De goal kwam tot stand uit een voorzet van Ahmed Zerouali, die Jop van Galen de bal door zag koppen tot bij Tijn van Galen (foto, links). De teruggekeerde spits rondde bekaam af: 0-1.

Er volgden nog nog 84 minuten (en een beetje) waar er echt gestreden moest worden om de driepunter over de streep te trekken. En het lukte, tot vreugde van het meegereisde Bredase publiek.  Vooral het optreden van de nieuwe keeper, Teun van Kerkvoorden, viel te prijzen. De jongeling voetbalde altijd in de jeugd van Baronie, maar kwam onlangs over naar de Postillonstraat en begon daar als keeper.

Uitgerekend hij beleefde een sterke pot en was mede verantwoordelijk voor de overwinning. Trainer Martijn van Galen sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Het was weer zwaar bevochten en geen hoogstaand niveau, maar we hebben wel geknokt voor de drie punten”, aldus de ex-prof. Met zes uit drie is de achterstand op koploper Zundert nu slechts een puntje.

Steen – Groen-Wit 0-1 (0-1)
0-1 Tijn van Galen.