Datum: zondag 2 december 2018, 17:09 - Auteur: Redactie

TSC blijkt te volwassen voor Groen-Wit in Princenhage

Een ietwat geflatteerde zege voor TSC op het gras van Groen-Wit zondag in 3B. Na een 4-0-achterstand voor eigen publiek kwamen de Bredanaars toch even in de buurt van de Oosterhoutse titelfavoriet.

Normaliter is Groen-Wit versus TSC een kraker waarin de Bredase club zeker thuis favoriet is. Ondanks het feit dat TSC meer mogelijkheden heeft dan de volksvereniging van de Postillonstraat. Maar zeker na het afhaken door zaalvoetbalverplichtingen van Mouhcine Zerouali en Oualid Saadouni is het voor de jonge talenten van Groen-Wit iets lastiger om te presteren tegen titelkandidaten. Toch speelde thuisclub goed het eerste halfuur zondag.

“Maar dan treedt de voetbalwet in”, begon coach Martijn van Galen zijn relaas tegenover Voetbalinbreda.nl. “Je maakt zelf de kansen niet en dan doet de tegenstander het wel en staan we tijdens de rust met 3-0 achter. Ik heb nog twee wissels gedaan en het werd 0-4. Op veerkracht kwamen we nog terug en TSC raakte een beetje in paniek. We gingen voor meer, maar ze hielden stand.” Zakaria Zerouali en Mardoche Mputu scoorden op aangeven van Tijn van Galen.

Zo kon het zijn dat de uitslag geen recht deed aan het werkelijke spelbeeld. “Maar TSC is wel een club die wil voetballen en dat is ook wel eens fijn om tegen zo’n ploeg te spelen. Ze zijn een stuk volwassener dan wij.” Hoe dan ook, de nederlaag van Groen-Wit was er dus één met perspectief, zoals dat zo mooi heet in de voetballerij. Komend weekend krijgt Groen-Wit bezoek van OVC ’26. Een duel dat gewonnen moet worden.

Groen-Wit – TSC 2-4 (0-2)
0-1, 0-2, 0-3 en 0-4 TSC, 1-4 Zakaria Zerouali, 2-4 Mardoche Mputu.

0 Shares