Datum: zondag 21 oktober 2018, 16:16 - Auteur: Redactie

TVC Breda haalt verwoestend uit op gras van De Schutters

Voor TVC Breda ligt de koppositie voor het grijpen in 5B. Zondagmiddag won de club uit Tuinzigt met monstercijfers op het gras van De Schutters.

Wie vlak voor half drie aan kwam gereden en sportpark Kwakkelhut wilde betreden kwam bedogen uit. Het thuisduel was namelijk omgedraaid door de KNVB, toen TVC Breda een verzoek in had gediend om later te voetballen die dag. In het nabij gelegen Rat Verlegh Stadion speelden NAC Breda en Willem II namelijk de derby en om ieders veiligheid te garanderen, besloot TVC Breda dit te vragen bij de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond.

Die besloten op hun beurt om het thuisduel om te buigen in een uitduel, waardoor het sportpark van Stampersgat het strijdtoneel vormde. En de Viola’s gingen los: Willino van Venrooy opende de score en daarna ging het hard. Jeffrey Heeren, Van Venrooy, Johan Rijndorp en Jeroen Ooms bepaalden gezamenlijk de ruststand op 0-6 (!). Na rust haalden de bezoekers hun voet van het gaspedaal en voltooide Rijndorp (foto) wel nog zijn hattrick: eindstand, 1-8.

Tegenover Voetbalinbreda.nl sprak winnend trainer Twan van Fessem: “Ik heb genoten. Zeker van de mooie lob die Johan Rijndorp scoorde.” Het was dus genieten geblazen voor de paarshemden, die nog een inhaalduel tegoed hebben, maar op verliespunten nu al gedeeld koploper zijn. Gedeeld koploper met DVVC, dat volgend weekend gastheer zal zijn voor de Bredanaars in een absolute kraker in Dongen. 

De Schutters – TVC Breda 1-8 (0-6)
0-1 Willino van Venrooy, 0-2 Jeffrey Heeren, 0-3 Willino van Venrooy, 0-4 Johan Rijndorp, 0-5 en 0-6 Jeroen Ooms, 0-7 en 0-8 Johan Rijndorp, 1-8 De Schutters.

21 Shares