Datum: zondag 26 mei 2019, 17:01 - Auteur: Redactie

TVC Breda legt SSW over de knie op de ‘Kwakkelhut’

TVC Breda heeft 5B toch met een prima gevoel afgesloten. Zondagmiddag kwam het hoger geklasseerde SSW op bezoek, maar de club uit Dordrecht vertrok met een pak slaag terug naar Zuid-Holland.

Op sportpark Kwakkelhut ontspon zich een open duel, waarin de ploeg uit Tuinzigt de score opende. Willino van Venrooy maakte de treffer. SSW zorgde voor de 1-1, maar Jonathan Rodriguez bracht de 2-1 op het scorebord. Na rust was het wederom Van Venrooy die het vijandelijke net liet bollen, maar opnieuw kwam SSW terug in de wedstrijd met de 3-2. Een eigen doelpunt gooide echter roet in het eten voor de gasten, waarna Mick van den Broek er 5-2 van maakte. Het slotakkoord was voor spits Van Venrooy, die zijn hattrick daarmee completeerde.

De Viola’s riepen als doelstelling promotie te willen bereiken en het liefst via de titel, maar toen coach Twan van Fessem ontslagen werd na een goede start en een dramatisch vervolg, was het gedaan met de aspiraties van de volksclub. Frans van Duuren (foto) werd interim-coach en zorgde er in elk geval voor dat het wat beter ging aan de Kwakkelhutstraat. De elfde positie is desalniettemin beschamend zo na de laatste speeldag. De enige die zijn eigen doelstelling waar heeft gemaakt? Willino van Venrooy. Hij beloofde 25 goals en maakte er 27.

Volgend seizoen waait er een andere wind bij TVC Breda, dat eindelijk weer eens uit de kelder van het zondagvoetbal wil geraken. Dan is Nijs Kivitis hoofdcoach, met oud-spelers Kevin Faas en Johan Rijndorp als aanvullingen van de technische staf.

TVC Breda – SSW 6-3 (1-1)
1-0 Willino van Venrooy, 1-1 SSW, 2-1 Jonathan Rodriguez, 3-1 Willino van Venrooy, 3-2 SSW, 4-2 eigen doelpunt, 5-2 Mick van den Broek, 5-3 SSW, 6-3 Willino van Venrooy.

31 Shares