Datum: zondag 3 november 2019, 18:09 - Auteur: Redactie

TVC Breda ten onder in Molenschot ondanks doelpunt coach Rijndorp

Een gehavend TVC Breda, dat zelfs een beroep moest doen op één van zijn coaches, verloor zondag in 5B. Molenschot was op eigen terrein de sterkste.

Door blessures en schorsingen moest de ploeg uit Tuinzigt al wat bepalende spelers missen, maar toen coach Nijs Kivits en co op de valreep nog twee afmeldingen kregen was het duidelijk dat Molenschot kans maakte op glorie. En de dorpelingen lieten dat meteen zien. Pas bij een 3-0-stand konden de gasten iets doen: invaller Johan Rijndorp, samen met Kevin Faas lid van de technische staf, moest zijn kicksen zelfs aantrekken, maar scoorde wel meteen.

Die goal deed wonderen, want Gino de Goede produceerde de aansluitingstreffer zelfs. Terwijl het publiek wachtte op de 3-3, werd het 4-2. Mick van de Broek bracht daarna de spanning opnieuw terug, maar een verdiend punt zat er niet in voor de Viola’s. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met trainer Faas. “Wij waren voetballend beter dan Molensxhot. In de eerste helft lopen we weer tegen het wekelijkse probleem aan dat we redelijk voetballen, alleen in de eindfase het slecht uitspelen voor de goal. Dan krijg je de 1-0 tegen uit een corner en de 2-0 door een persoonlijke fout en ga je rusten met 2-0 tegen alle verhoudingen in.”

”In de rust probeer je wat te forceren met de inbreng van Johan Rijndorp, die erbij was omdat we wat personele problemen hadden en ga je met vies man voorop spelen. Dat resulteerde in veel druk en kansen, maar helaas wat pech in de afronding. Vervolgens krijgen we de 3-0 tegen uit een counter en nog blijven we gewoon doorgaan en komen we goed terug tot 3-2. Maar dan krijg je weer de 4-2 tegen door een persoonlijke fout we brengen nog twee jeugdspelers in, die het heel goed deden kom je weer tot 4-3 dan worden er onterecht nog twee doelpunten afgekeurd wegens buitenspel, wat het zeker niet was.”

”Maar helaas, we hebben weer gestreden als team en wat mij positief maakt is dat ik elke week een ploeg zie die steeds een hechter team wordt en voor elkaar door het vuur wil gaan! Dan komen de punten vanzelf”, aldus de voormalig middenvelder. Komend weekend een broodnodige herkansen. Dan komt SSW naar sportpark Kwakkelhut.

Molenschot – TVC Breda 4-3 (2-0)
1-0, 2-0 en 3-0 Molenschot, 3-1 Johan Rijndorp, 3-2 Gino de Goede, 4-2 Molenschot, 4-3 Mick van de Broek.

23 Shares