TVC Breda-coach niet bang: “We willen promoveren”

Datum: zondag 19 augustus 2018, 18:38 - Auteur: Mica de Montigny

TVC Breda-coach niet bang: “We willen promoveren”

VIDEO – TVC Breda speelt dan wel op het laagste niveau, de club uit Tuinzigt traint als een vereniging die op het hoogste niveau acteert. De torenhoge ambities van de zondag vijfdeklasser zijn dan ook niet verrassend. Voetbalinbreda.nl ging kijken naar een training op sportpark Kwakkelhut en vroeg naar de doelstellingen.

De Gemeente Breda heeft niet voor niets een splinternieuw kunstgrasveld weggelegd vlak na het afgelopen seizoen. De nieuwe selectie van TVC Breda is namelijk al vanaf eind juni (!) bezig met trainen elke week en stoppen is geen optie. Langs de kant staan de gebruikelijke vaste volgers met onder meer Alco van Etten. Zijn grappen en grollen blijven de lachspieren testen. Op het veld minder ruimte voor humor: Trainer Twan van Fessem kijkt toe hoe zijn nieuwe groep geconcentreerd traint. De geruchten dat aan de Kwakkelhutstraat een compleet jeugdelftal zou worden doorgeschoven verwijst hij naar het rijk der fabelen.

“Dat heb ik ook gehoord, maar daar is niets van waar. We willen het geleidelijk doen. Nu een goede groep formeren, bestaande uit veel nieuwelingen en dan promoveren. Dat is ons doel. Dan kunnen die jonkies straks instromen op een niveau waar TVC Breda thuis hoort en waar er echt gevoetbald kan worden.” Van Fessem spreekt klare taal. Eén van de mannen die het voor het moet gaan doen komend voetbaljaar is Willino van Venrooy. Hij speelde drie jaar in de jeugd van NAC Breda, met profs als Nemanja Gudelj. Uiteindelijk verdedigde hij ook de clubkleuren van grote regionale clubs als Rood Wit en Unitas ’30 ZO.

Met zijn linkerbeen is de 29-jarige aanvaller een gevreesd wapen voor alle concurrentie. En aan zijn ambities ligt het ook zeke niet. “Ik ga dit seizoen voor minimaal 25 doelpunten. Daar ben ik voor gekomen. En we willen promoveren. Dat is de doelstelling. Als het niet lukt, dan hebben we een vervelend seizoen.” Beide mannen hadden nog veel meer te vertellen. In onderstaande reportage, gefilmd en gemonteerd door Vinnie de Laat van Click United kunt U zien en horen wat er nog meer werd besproken door de nieuwe Viola’s.

0 Shares