Datum: zondag 12 februari 2023, 17:27 - Auteur: Redactie

Unitas ’30 legt Silvolde over de knie na sensationeel gevecht

Voor Unitas ’30 werd het een heerlijk voetbalweekend. In de Vierde Divisie won de ploeg uit Etten-Leur zondag van Silvolde na een doelpuntenspektakel.

Toen Papito Puriël (foto) de score opende kon niemand op sportpark de Lage Banken bevroeden wat voor fantastisch voetbalgevecht zou ontstaan. Want Silvolde liet niet met zich sollen: de gelijkmaker lag er dan ook al snel in bij de thuisclub. Toch slaagde Danny Lauwen er nog voor rust in om de voorsprong te bewerkstelligen: hij prikte raak vanaf de penaltystip.

Maar de entertainende eerste helft zou overtroffen worden na de pauze door een heerlijk scenario. De gasten kantelden de wedstrijd tot afgrijzen van het thuispubliek (2-3), maar toen stond Unitas op. Ferry Barendse verzorgde de gelijkmaker in in de slotfase bracht Mitchell Baptist de fans in extase: 4-3 en een zeer belangrijke driepunter voor de geel-zwarten.

Unitas ’30 – Silvolde 4-3 (2-1)
1-0 Papito Puriël, 1-1 Silvolde, 2-1 Danny Lauwen (pen.), 2-2 en 2-3 Silvolde, 3-3 Ferdy Barendse, 4-3 Mitchell Baptist.