Datum: zondag 11 december 2022, 17:46 - Auteur: Redactie

UVV ’40 pakt slechts een puntje op het veld van Viola

UVV heeft als degradant een teleurstellende eerste seizoenshelft gehad in 4C. Zondagmiddag verloor het weer twee punten, weliswaar bij het hoger geklasseerde Viola, maar toch.

In de eerste helft zag het publiek in Alphen een dominant UVV met een prachtige goal van Bart de Koning als opening. De captain van de bezoekers uit Ulvenhout brak de wedstrijd open, maar baalde met zijn ploegmaten van de gelijkmaker vlak na rust. Volgens de Bredase dorpelingen was het een buitenspeldoelpunt, maar de arbiter negeerde de grensrechter.

En dat was meer dan balen, want kort voor de 1-1 voorkwam de thuiskeeper met een wereldredding de 0-2 van UVV. Viola werd in de tweede helft wat gevaarlijker, maar UVV-spits Sebastian de Meijer kwam zo’n 15 centimeter tekort om de 1-2 binnen te tikken in de laatste minuut. “En dat was wel jammer, maar al met al was het een terechte uitslag”, vertelde UVV-trainer Marco van Dijnsen aan Voetbalinbreda.nl.

Viola – UVV ’40 1-1 (0-1)
0-1 Bart de Koning, 1-1 Viola.