Datum: zondag 4 november 2018, 17:32 - Auteur: Luke Thomas

UVV ’40 verbaast vriend en vijand en verslaat koploper Gilze

Voetballend Ulvenhout staat op zijn kop na een spectaculair resultaat voor UVV ’40. De Bredaase dorpelingen wonnen namelijk met 1-3 van Gilze, dat voor aftrap nog eerste stond. The Boys in Green hebben de vorm van hun seizoenstart weer te pakken en bezetten nu de vijfde plek.

In de afgelopen drie competitiewedstrijden behaalde UVV maar één punt. Beloning: een wedstrijd uit bij koploper Gilze. Een hopeloze missie voor de bezoekers van coach Johan Gabriëls, zou je denken. Maar nee, UVV blijft verrassen en wint met 1-3. Op een overtuigende manier, want na 45 minuten stond het al 0-3.

Na twintig minuten viel de eerste treffer dankzij een penalty van specialist Sjoerd Den Dekker. Dat smaakt natuurlijk naar meer, dus maakte Rolf Snepvangers er in de dertigste minuut nog een. En alsof het nog niet gek genoeg was, scoorde spits Jonathan van Eerd de 0-3 net voor rust. “Onze speelwijze pakte goed uit”, vertelde captain Snepvangers tegen Voetbalinbreda.nl.

“De tweede helft gingen zij met zes man voorin spelen. Maar bijna alle ballen die in onze zestien kwamen domineerden wij. Luc van Dongen (keeper, red.) heeft ons ook echt goed in de wedstrijd gehouden. Net als Tim Heestermans, heerser van het middenveld. Zij staken er echt bovenuit vandaag.”

Gilze scoort in de 65ste minuut nog de aansluitingstreffer, maar UVV houdt stand en stunt. Een legendarische derde helft zou plaatsvinden op Sportpark Jeugdland. Flink feesten mag, komende zondag hebben de groenhemden een vrije dag vanwege de beker en daarin zijn ze niet meer actief.

Gilze – UVV ’40 1-3 (0-3)
0-1 Sjoerd Den Dekker (pen.), 0-2 Rolf Snepvangers, 0-3 Jonathan van Eerd, 1-3 Gilze.