Datum: zondag 27 november 2022, 16:35 - Auteur: Redactie

‘Rood’ UVV ’40 verliest listige wedstrijd in en tegen Riel

UVV ’40 verloor voor de tweede maal op rij in 4C. De degradant kreeg zondagmiddag klop van nota bene laagvlieger Riel.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar UVV liet zich op gênante wijze verrassen in een troosteloze ambiance in landelijk Riel. Het laagstaande VV Riel, dat vorige week nog acht goals moest incasseren tegen VVR, werd door UVV in mum van tijd na de aftrap in een zetel geholpen. Na 10 minuten een open centrale defensie bij de groen-witten en de 1-0 was een feit. En 6 minuten later mocht de langste speler van het veld die als rechtsback speelde vrij inkoppen na een corner en werd een slecht gestart UVV met de neus op de feiten gedrukt: 2-0.

Het matige spel aan de bal bracht de bezoekers echter niet in kansrijke posities voor de thee. De aanvallende wissel na een half uur spelen bracht de ploeg wel meer balbezit, maar leidde niet tot grote kansen. De voorgehouden spiegel in de rust bracht de Ulvenhouters wel in een betere flow, maar ook na rust te weinig uitgespeelde aanvallen en dito kansen. Na een kleine 70 minuten was er dubbele pech voor de gasten. Linksback Nick Mertens onderschepte met een op het oog correcte sliding een aanval van de thuisploeg, waarbij de bal richting keeper werd gespeeld, maar kreeg hiervoor rood. Volgens de scheidsrechter een doorgebroken speler, maar dat was op z’n minst twijfelachtig te noemen.

UVV stroopte de mouwen nog een keer extra op en dwong kansen af. Een snoeihard schot van aanvoerder Bart de Koning werd getoucheerd door de Rielse keeper -die daarbij zijn vingers blesseerde- en raakte zodoende de lat . De rebound was niet aan zowel Sebastián de Meijer als aan invaller Djessie Jansen besteed. De thuisclub kreeg meer en meer ruimte van het aandringende UVV, maar dat is niet onlogisch in die fase. Maar de Rielse aanvallers waren niet bij machte om de geboden kansen om te zetten in een veilige 3-0. Het tegendeel was waar want vanuit een goede aanval van UVV acht minuten voor tijd, wist de net uit Curacao teruggekeerde Maikel Janssen het net te vinden, 2-1. Riel stond op omvallen en UVV beukte op de deur.

Lucas Umar was dichtbij de gelijkmaker, maar miste. Djessie Janssen kreeg de grootste kans net voor tijd, maar raakte de bal half en weg kans. En ook de gehoopte wederopstanding van een te matig UVV verdween daarmee . De tweede nederlaag op rij voor UVV dat twee weken geleden nog een prima wedstrijd speelde tegen WDS (2-3-winst). Trainer Marco van Dijnsen zal de bakens moeten gaan verzetten na twee onnodige nederlagen en zijn ploeg moeten laten beseffen dat er zondag aanstaande uit een heel ander vaatje getapt moet gaan worden als koploper Chaam op bezoek komt op sportpark Jeugdland.

Riel – UVV ’40 2-1 (2-0)
1-0 en 2-0 Riel, 2-1 Maikel Jansen.