Datum: zondag 7 oktober 2018, 18:25 - Auteur: Luke Thomas

Sander van Gils verlost Bavel tegen stug Waspik

Na een afgelasting en een verloren wedstrijd wilde Bavel zondag eerste overwinning in 3B boeken. Dat moest gebeuren tegen Waspik op eigen veld. Het werd een lastige wedstrijd, waarin beide kampen moeilijk tot scoren kwamen. Gelukkig wisten de dorpelingen de ban te doorbreken en daarmee de drie punten thuis te houden.

Vorige week verloor Bavel teleurstellend op eigen veld tegen Oosterhout. Ditmaal moest er revanche worden genomen. Het was niet goed genoeg en verliezen zou onweer betekenen in de selectie van trainer Osman Erbas. Waspik was de opponent en wist in zijn eerste twee wedstrijden drie punten te verzamelen. Twee gelijk opgaande teams, strijdend om de winst.

Het duurde lang voordat de eerste treffer viel. De eerste helft was saai en kansen leken een taboe. In de kleedkamer knutselde Bavel een aanvalsplan in elkaar, wat goed werkte. Sander van Gils scoorde namens Bavel de 1-0, het enige doelpunt van vandaag. Keeper Glenn van Peer vond de wedstrijd onnodig spannend. “We hadden genoeg kansen om uit te breiden, misschien zelfs wel tot drie of vier doelpunten. De eerste helft was slecht, maar gelukkig was de tweede voetballend veel beter.”

Dus is de Bredase dorpsclub van de nul af. Volgende week moeten ze op bezoek bij UVV ’40, dat vooralsnog ongeslagen is. Een ‘stadskraker’, dus zeker het volgen waard.

Bavel – Waspik 1-0 (0-0)
1-0 Sander van Gils.