Datum: maandag 21 september 2020, 23:06 - Auteur: Redactie

Venema en Van Hooijdonk bezorgen NAC driepunter

Groots was het niet wat NAC maandagavond liet zien. Wel wist het wederom de drie punten mee naar Breda te nemen. Nick Venema, de aanvaller die gehuurd wordt van de Utrechters, verving in de elfde minuut de geblesseerde Lex Immers. Een aantal minuten later schoot uitgerekend Venema de 0-1 op het scorebord. In de tweede helft was het Van Hooijdonk die aan alle onzekerheid een einde maakte door zijn vierde van het seizoen binnen te schieten.

Steijn had slechts één wijziging toegepast in zijn basisopstelling ten opzichte van vorige week. De geblesseerde Mario Bilate werd vervangen door Sydney van Hooijdonk in de spits. Bij Jong Utrecht begon oude bekende Othmane Boussaid in de basis.

De eerste minuten van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Het was Utrecht dat het eerste schot op doel mocht noteren. Na acht minuten spelen kreeg NAC een tegenslag te verwerken. Lex Immers moest het veld verlaten na een vervelende botsing in het Utrechtse strafschopgebied. Nick Venema was zijn vervanger.

Als geluk bij een ongeluk was het diezelfde Nick Venema die de score opende op Sportcomplex Zoudenbalch. Na een dieptepass van Sydney van Hooijdonk wist de net ingevallen Nick Venema koelbloedig af te ronden. 0-1!

In de 32e minuut volgde er opnieuw een aderlating voor de ploeg van Maurice Steijn. Robin Schouten moest het veld verlaten met een blessure. Jethro Mashart was zijn vervanger. Moreno Rutten verhuisde daardoor naar de rechterkant.

In de rust bleef Huseyin Dogan in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen door Yassine Azzagari. Hiermee schakelde de ploeg om naar een 4-4-2 formatie met Venema en van Hooijdonk in de frontlinie.

De tweede helft begon Jong Utrecht scherper dan NAC. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Na een kwartier spelen was het enige wapenfeit een kopbal van Azzagari in de handen van De Keijzer. Hierna was het vooral Jong Utrecht dat de klok sloeg, met een bedrijvige Boussaid als architect. De Utrechtse ploeg deelde wat speldenprikjes uit, maar kwam niet tot echt grote kansen. NAC kon in deze fase moeilijk de bal in de ploeg houden, waardoor Jong Utrecht steeds een aanval kon opzetten.

Als een duiveltje uit een doosje was het Sydney van Hooijdonk die na 76 minuten spelen de 0-2 op het bord schoot. Na een goede opening van Jethro Mashart leverde Venema de bal af bij Mounir El Allouchi, die hem vervolgens licht toucheerde om zo Van Hooijdonk alleen voor de keeper te zetten. Van Hooijdonk rondde bekwaam af en zorgde voor de bevrijdende 0-2. Na de 0-2 kon NAC rustig achterover leunen en de wedstrijd proffessioneel uitspelen.

Jong FC Utrecht – NAC Breda 0-2 (0-1)
0-1 Venema, 0-2 Van Hooijdonk.