Datum: zondag 10 november 2019, 18:01 - Auteur: Redactie

Verliezend Groen-Wit ziet geschrokken coach Van Galen ‘ziek’ afhaken

Groen-Wit verkeert in sportieve crisis. Zondagmiddag in 3B was Be Ready op eigen gras te steek voor de Bredanaars, bij wie de coach om gezondheidsredenen af moest haken voor rust.

In Hank ging niet goed voor het bezoek uit Princenhage. Be Ready nam de voorsprong terwijl ze een eigen speler geblesseerd op de het veld zagen liggen. Groen-Wit kreeg te horen dat het de bal uit het veld moest schieten, maar vervolgens ging de thuisclub zelf door. Resultaat? Voorzet en 1-0.

Daarna was het eenrichtingsverkeer, maar konden de Bredanaars geen vuist maken voor het vijandelijke doel. Uiteindelijk werd het ook nog tegen de verhoudingen in 2-0. Trainer Martijn van Galen (foto) was er toen al niet meer bij. Er bleek toch wel iets schokkends aan de hand. Voetbalinbreda.nl sprak hem ‘the day after’.

“Ik ben gisteren tijdens de wedstrijd weg moeten gaan. Had last van kloppingen. Dus naar het ziekenhuis. Blijkt dat ik hartritmestoornissen heb. Constant 140 slagen per minuut. Schrok ik wel van. Het is wel een mechanisch probleem en komt niet door stress. Gelukkig is het te verhelpen. Ik slik nu bloedverdunners en krijg over vier weken een elektrische tik. Dan moet alles weer oké zijn en het gejaagde gevoel moet weg zijn”, aldus de ex-profvoetballer.

Gelukkig lijkt de plotse absentie van de sympathieke oefenmeester beperkt tot het laatste deel van de wedstrijd gister. Komend weekend neemt zijn ploeg het op in de beker tegen Schijf.

Be Ready – Groen-Wit 2-0 (1-0)
1-0 en 2-0 Be Ready.

35 Shares