Datum: zondag 12 mei 2019, 16:36 - Auteur: Redactie

Verliezend NAC Breda is gedegradeerd uit Eredivisie

NAC Breda kreeg zondagmiddag wat het verdiende in de Eredivisie. SC Heerenveen won op eigen terrein, waardoor de Bredanaars direct zijn gedegradeerd.

NAC moest de laatste twee wedstrijden winnen en dan hopen dat Excelsior geen punt meer zou pakken. In Friesland zag het er geen moment naar uit dat de bezoekers zouden gaan stunten. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, toen Michel Vlap rakelings naast het doel van Benjamin van Leer kopte.

In de tweede helft deelde NAC een aantal speldenprikjes uit, maar het was uiteindelijk Heerenveen dat op voorsprong kwam via Sam Lammers, die scoorde op aangeven van Ben Rienstra. De Bredanaars kwamen tien minuten voor tijd nog op gelijke hoogte door een goal van Menno Koch, maar het bleek niet genoeg voor lijfsbehoud.

Want het was Heerenveen dat de drie punten in eigen huis hield door een goal van Mitchel van Bergen in blessuretijd. Met nog een wedstrijd te gaan kan NAC concurrent Excelsior niet meer inhalen en speelt het zijn wedstrijden volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

SC Heerenveen – NAC Breda 2-1 (0-0)
1-0 Lammers, 1-1 Koch, 2-1 Van Bergen.

25 Shares