Baronie is gretig: “We moeten het beter gaan doen”

Datum: zondag 5 augustus 2018, 18:42 - Auteur: Mica de Montigny

Baronie is gretig: “We moeten het beter gaan doen”

VIDEO – Hoofdklasser Baronie heeft de nodige arbeid er al op zitten in voorbereiding op het komende seizoen. De hoogst acterende amateurclub van Breda versterkte zich danig en Voetbalinbreda.nl maakte een unieke sfeerreportage van de eerste training op sportpark de Blauwe Kei.

Op het hoofdveld lopen meer dan twintig spelers flink te zweten. De hittegolf is in volle gang, maar het niveau wordt er niet minder op. Langs de lijn zitten teammanager Sheulmar Lawender en assistent-coach Henk van de Langenberg op een kratje bidons te analyseren. Hoofdcoach Jurriaan van Poelje observeert geconcentreerd. ‘Verloren zoon’ Mustafa Mohammad (terug van Dongen) is nog op vakantie, maar Jorik Mijnhijmer (foto) is er al wel bij.

Na het vorige seizoen, waarin de Baronnen een tijd tegen degradatie moesten strijden, is de komst van dit tweetal zeer gewenst. De doelpuntenmachines kunnen het probleem van vorig jaar oplossen. “Achterin stond het bij ons heel goed, maar het scorend vermogen was ons probleem”, legt Van Poelje uit. “Met de komst van deze voor ons bekende voetballers verwachten we uit die problemen te zijn.”

Mijnhijmer verwacht op zijn beurt veel van zichzelf. Na een mislukt seizoen bij Achilles Veen hoopt hij op plezier, prestaties en spelen om de hogere posities. “Ik wil doelpunten maken en assists geven en er voor zorgen dat Baronie bij de eerste acht gaat horen. Vorig jaar heb ik gespannen de degradatiestrijd gevolgd, maar dat kwam gelukkig goed. Dit willen we komend seizoen echter vermijden.” Wat beide heren nog meer te vertellen hadden kunt U in de reportage te weten komen.

Bekijk hieronder de interviews met Van Poelje en Mijnhijmer en unieke droneshots door Vinnie de Laat

0 Shares