Nieuwkomers bezorgen Baronie de volle buit in Hoofdklasse B

Datum: zondag 2 september 2018, 18:51 - Auteur: Mica de Montigny

Hoofdklasser Baronie heeft de competitie perfect geopend zondagmiddag. In Uden waren de Bredanaars na rust te sterk voor UDI ’19 tijdens de seizoensouverture.

Op bezoek bij een van de gedoodverfde titelfavorieten werd door velen vooraf zelfs getekend voor een gelijkspel. Dat het uiteindelijk een klinkende overwinning werd voor de Baronnen was toch min of meer een verrassing. Sterker nog, de thuisclub mocht eigenlijk zelfs tevreden zijn met deze uitslag. Want Baronie kreeg legio kansen om de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium te beslissen. Een beter, maar zeker niet echt goed spelend Baronie weigerde echter om de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien waardoor de wedstrijd tot in blessuretijd spannend bleef.

Baronie begon sterk aan de wedstrijd. Nadat Mekkaoui al binnen de minuut voor het nodige gevaar had gezorgd was het even later Mijnhijmer die een unieke kans kreeg om de score al snel te openen. Na goed doorzetten van de weer sterk spelende De Boer zag de Bredase aanvalsleider zijn inzet echter rakelings naast het vijandelijke doel vliegen. Na deze sterke openingsfase gaf Baronie het initatief enigszins uit handen. UDI-spits Wassenberg knalde eerst nog rakelings voorlangs wat een voorbode bleek voor verder onheil. Een indraaiende vrije trap van Lars van Geelkerken werd eerst nog door Baroniedoelman van Oorschot met zijn vingertoppen knap tot corner verwerkt. De door Roald van Hout genomen corner werd vervolgens door de meegekomen verdediger Niek van Dijk met het hoofd tegen de touwen gewerkt 1-0.

Een tegentreffer die de Bredase verdediging zich mocht aanrekenen, omdat niemand Van Dijk een strobreed in de weg legde. De Baronnen waren na deze tegenvaller toch enigszins aangeslagen en speelden daarna een periode te timide om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Vlak voor rust kwam de ploeg niettemin verdiend op gelijke hoogte. Een lange pass van David Vermeulen bereikte Mekkaoui waarna UDI-doelman Nick van der Horst alsnog tijdig leek redding te brengen. De Udense sluitpost ging echter gigantisch in de fout waarna het voor Mekkaoui een koud kunstje was om de bal in het verlaten doel te schieten 1-1.

Na de hervatting duurde het even voor de wedstrijd weer echt op gang kwam. Het was Lars van Geelkerken die de Baronnen voor het eerst schrik aanjoeg. Baronie doelman van Oorschot stond echter precies op de goeie plek om de kanonskogel van de Udense routinier af te weren. UDI-aanvoerder Van Hout kwam daarna net te laat om de rebound voor zijn rekening te kunnen nemen. Het was voor Baronie het sein om een tandje bij te zetten. Een vrije trap van Mijnhijmer werd door de UDI-doelman nog fraai uit de bovenhoek gehaald. Niet veel later was hij echter kansloos op een fraaie kopbal van Veldhof die een corner van de ingevallen Mohammad op het juiste moment op waarde wist te schatten 1-2. Het was een dikverdiende voorsprong waarna de thuisclub rijp leek voor de slacht. Baronie weigerde echter de trekker over te halen. Mohammad, Sander Wirix en Haas weigerden echter gebruik te maken van de prima mogelijkheden die hen werden geboden door de zwakke Udense defensie. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd was het toch nog Mohammad die een door hem zelf opgezette counter succesvol wist af te ronden 1-3 waarna de goed leidende arbiter Huizinga direct voor het einde floot.

Een overwinning bij een van de titelkandidaten betekent natuurlijk een geweldige start van de competitie. Van enige euforie mag echter geen sprake zijn, want daarvoor speelde UDI te zwak en zeker niet als titelkandidaat. Ook trainer Jurriaan van Poelje bleef na afloop realistisch. Ondanks zijn blijdschap met de overwinning had hij ook geconstateerd, dat zijn ploeg veel beter kan en de wedstrijd veel eerder naar zich toe had moeten trekken. Volgende week thuis tegen sva Papendorp (v/h Magreb) mag de ploeg laten zien waartoe het allemaal in staat is.

“We waren heel de wedstrijd beter”, vertelde winnend trainer Jurriaan van Poelje (foto) na afloop tegen Voetbalinbreda.nl. “We kwamen ongelukkig op achterstand na een dekkingsfout bij een corner, maar zijn mentaal sterk gebleven en blijven voetballen volgens plan en speelwijze. We hebben de achterstand uiteindelijk omgebogen en hebben het zelf nagelaten om de wedstrijd eerder te beslissen. Dit is in ieder geval een goede start bij een gerenommeerde tegenstander.”

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

UDI ’19 – Baronie 1-3 (1-1)
1-0 UDI ’19, 1-1 Nizar Mekkaoui, 1-2 Aart Veldhof, 1-3 Mustafa Mohammad.