Datum: zondag 29 mei 2022, 15:02 - Auteur: Redactie

WDS ’19 klopt DIOZ en droomt van de derde periodetitel

WDS ’19 heeft zich zondagmiddag weten te handhaven in 4C, maar belangrijker misschien nog is het feit dat de club uit de Haagse Beemden de beste papieren heeft om de derde periodetitel te winnen. Dit alles door de nipte zege op DIOZ.

Na de nederlaag van vorige week tegen Noordhoek was de boodschap helder vandaag; er moest gewonnen worden door de ploeg uit Kesteren om zeker te zijn van nog een seizoen in de vierde klasse. Op een gezellig sportpark Ganzerik werd de thuisploeg getrakteerd op vuurwerk door de kampioenen van het zevende. Met eerst een indrukwekkende minuut stilte voor de afgelopen week overleden Cees Janssen startte WDS ietwat slordig aan de wedstrijd. De eerste kans was na vijf minuten spelen gelijk voor de uitploeg. WDS speelde in de beginfase opportunistisch en hanteerde veel de lange bal, waar DIOZ probeerde te voetballen vanuit het middenveld.

In de 21ste minuut was het DIOZ die op voorsprong kwam. Vanuit hun rechterkant werd de bal panklaar neergelegd bij de tweede paal en werd de bal binnen gewerkt achter de doelman van de blauwen. Vlak na de openingstreffer had de score al verdubbeld kunnen worden ware het niet dat goalie Thomas Point de inzet nog toucheerde, waardoor de bal tegen de lat uiteenspatte. Het laatste wapenfeit was voor de jongste Avci. Een fenomenale bal van Dinh Vo werd op waarde geschat door Abdul Avci die 1 op 1 kon gaan met de vijandelijke goalie en uiterst cool bleef voor de goal; 1-1-ruststand.

De tweede helft was het plan duidelijk; meer voetballen en minder de lange bal spelen. Het was duidelijk dat DIOZ dit tempo niet vol zou gaan houden en dus moest het duel voetballend gewonnen gaan worden. Met nog een half uur te spelen werd de afscheid nemende Koen van Kleef ingebracht voor talent Levi van Beckhoven, om voor wat extra vuur te zorgen. En vuur kwam er; twintig minuten in de tweede helft was het Bayram Avci die de bal opende naar de linkerkant naar Abdul Avci. De meegelopen Cheyondre Richardson kreeg de kans aangeboden door Abdul Avci en schoot de bal vanaf een meter of twintig snoeihard over de grond tegen de touwen aan. De vuurpijlen vlogen de lucht in en met deze stand was WDS veilig gezien de tussenstand bij VCW tegen Terheijden. En het bleef niet bij de 2-1. Binnen vijf minuten kreeg Abdul Avci twee keer de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar even zo vaak was het de goalie van de uitploeg die het onderlinge duel wist te winnen.  De laatste 25 minuten werd DIOZ, ondanks een veldoverwicht, niet echt gevaarlijk meer en na 6 minuten blessuretijd vond de man in het zwart ook mooi geweest. Zo bleef WDS ook het vierde thuisduel op rij ongeslagen en heeft de oudste amateurclub van Breda zich geheel zelfstandig veilig gespeeld.

“Echt een overwinning van het collectief! Iedereen heeft vandaag keihard gewerkt en op basis van de gekregen kansen valt er niks af te dingen op onze overwinning en hebben wij ons volledig terecht veilig gespeeld vandaag. Gek genoeg hebben we volgende week een ander soort spanning. Bij een overwinning op PCP kunnen wij zowaar de derde periode pakken en misschien dat zelfs een punt al genoeg kan zijn. De laatste weken zulke rare uitslagen, het zou een zeer apart toetje zijn van een raar en moeizaam seizoen. Vandaag hebben we de laatste thuiswedstrijd gehad van Ralph de Brouwer en Koen van Kleef, die na jaren trouwe dienst afscheid nemen van selectievoetbal. En ook Thomas Point zwaait uit, voor hem is de cirkel rond met zijn debuut tegen DIOZ in mijn eerste seizoen en nu zijn laatste wedstrijd ook tegen DIOZ. Een mooie zondag zo”, jubelde WDS-coach Martijn van Wanrooy na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

WDS ’19 – DIOZ 2-1 (1-1)
0-1 DIOZ, 1-1 Abdul Avci, 2-1 Cheyondre Richardson.