Datum: zondag 2 december 2018, 18:10 - Auteur: Redactie

WDS ’19 komt los en veegt de vloer aan met Terheijden

Na het teleurstellende gelijkspel tegen DIA van vorige week in 4C, hoopte Terheijden zondagmiddag weer drie punten te kunnen bemachtigen. Maar ondanks het thuisvoordeel werd het omvergelopen door WDS ’19. De verdediging van de Terheijdenaren bleek zo lek als een mandje en dat was tegen het bezoek uit de Haagse Beemden killing.

In eigen huis verloor Terheijden dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. Knap, maar niet iets waar WDS voor vreesde. Het beloofde een spannende negentig minuten te worden: beide teams verkeren in de middenmoot. De gasten van trainer Gijs Smulders is bezig aan een goede periode, want in oktober verloor het voor het laatst.

En ook op Sportpark Ruitersvaart bewees WDS een goede tegenstander te zijn. Na dertien minuten opende het al de score via Abdul Avci, gevolgd door de 0-2 van zijn broer Bayram Avci in de 41ste minuut. Net voor rust kwam Terheijden nog terug dankzij Jason Joosen, maar dichterbij een gelijke score kwam de equipe van trainer Fred Vrolijk niet. Er volgden nog uitgoals van Abdul Avci (2) en Kevin Keehnen.

Met name die 1-4 van Keehnen was een plaatje. Een aanval uit het boekje. Abdul Avci gaf een voorzet, Bayram Avci liet het leer slim lopen en Keehen hoefde alleen een hoek uit te kiezen. Ook de Bredase keeper verdiende, zeker na de voorbij weken met veel tegengoals, een compliment. Bij een 1-2-stand na rust bleek Yunus Arpat niet te passeren tijdens een 1 op 1-situatie. Daardoor behoedde hij WDS voor de gelijkmaker uiteindelijk.

Een onderdanige tweede helft resulteerde dus in een 1-5 nederlaag voor de thuisploeg. Teamleider George van der Velden baalt als hij Voetbalinbreda.nl spreekt na afloop: “We hebben een paar honderdprocent-kansen gemist en door persoonlijke fouten hebben we verloren.” In het uitkamp was captain en doelpuntenmaker Keehnen wel blij. “Alleen jammer dat we thuis een paar keer punten verloren en remiseerden.

WDS haalt Terheijden dankzij de drie punten namelijk in en kan weer stiekem naar de top van de ranglijst kijken. Laatstgenoemde staat zesde en bezoekt volgende week Boeimeer, dat dertiende staat. WDS ontvangt dan de nieuwe koploper: RFC. Op sportpark Paradijs zal duidelijk worden of de Babyblauwen echt voor promotie kunnen spelen of niet. Winst is een bevestiging, maar verlies tegen de fusieclub uit Raamsdonksveer zou een klein drama zijn.

Terheijden – WDS ’19 1-5 (1-2)
0-1 Abdul Avci, 1-1 Terheijden, 1-2 Bayram Avci, 1-3 Abdul Avci, 1-4 Kevin Keehnen, 1-5 Abdul Avci.